POGODIO JE METAK, POGLEDALA JE U DECU I UMRLA: Srbin s Kosova priča kako su mu pre 11 godina ubili ženu!

- Danas smo bili na groblju da zapalimo sveće i odnesemo cveće na grob naše Jane, koju su zlikovci bez ikakvog povoda ubili. Išli smo moj sin Nikola, ćerka Eleonora i ja. Nismo se ni trudili da zaustavljamo suze. One su tekle i tekle. Kao što teku svih ovih 11 godina - priča suprug Boro Tučev

Martovski pogrom je zauvek promenio život Bore Tučeva, Srbina s ksovoa, iz Kosovske Mitrovice.

Tog 17. marta 2004. godine, Boro je zavije n u crno kada je razularena masa Albanaca ubila njegovu ženu Janu, koja je stradala sa još sedam nedužnih Srba. Tada je, takođe, prognano 4012 Srba i zapaljeno 35 srpskih svetinja.

- Danas smo bili na groblju da zapalimo sveće i odnesemo cveće na grob naše Jane, koju su zlikovci bez ikakvog povoda ubili. Išli smo moj sin Nikola, ćerka Eleonora i ja. Nismo se ni trudili da zaustavljamo suze. One su tekle i tekle. Kao što teku svih ovih 11 godina - priča Boro.

Kako kaže, poseta groblju je ove godine bila tužnija nego ikad.

- Prvi put smo odveli moju unuku. Ona ima samo tri meseca, i zove se Jana, kao njena baka, koju nikada neće upoznati - navodi Boro, koji se i dan danas s jezom seća scene iz 2004, kada je masa od 50.000 Albanaca, zapaljena lažnom vešću o ubistvu dečaka na reci ibar, krenula na Srbe.

Kaže da mu se često i u snovima i na javi pred očima stvaraju slike momenta kada je njegova žena ubijena na terasi njihovog stana u naselju Tri solitera.Strahovit talas nasilja koji će se zauvek povezivati sa slikama razularene mase koja navija, dok čovek na krovu crkve manijački, eukama i nogama lomi krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu. I pobednički ga baca na zemlju.

- Moja žena je tog kobnog dana izašla na terasu da okači veš i dobila metak u grudi. Metak iz snajpera, došao je iz južnog dela Kosovske Mitrovice, preko Ibra. jadnica se zadržala na nogama, ušla u stan, zatvorila vrata i samo pala. Pogledala nas je i izdahnula. Ostale su samo fotografije, koje su rasporađene svud po našem stanu - priča sa bolom Boro.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)