SAMO NA BALKANU: Ovi Bosanci imaju milione evra na računu, a ne rade nigde!

- Državljani BiH, od kojih skoro niko nema stalno zaposlenje, nastanjeni su u Italiji, uglavnom kod Torina, ali ih nekoliko dolazi u Hrvatsku i kupuje nekretnine na području Srednje Dalmacije - navode policijski izvori

Članovi dve porodice iz BiH, ukupno njih 21, nalaze se pod lupom hrvatske policije koja istražuje njihove račune u bankama u Hrvatskoj na kojima imaju milione evra. Naime, svi oni trenutno žive u Italiji, međutim, tamo nemaju nikakav posao. 

Celokupna istraga je trebala da ostane u policijskim okvirima, ali su procurele informacije da je reč o osobama sa debelim kriminalnim dosijeom. Oni su otkriveni kada su počeli da kupuju nekretnine u Srednjoj Dalmaciji, što je postalo izuzetno sumnjivo.

Nakon što su u policiji saznali za ove kupovine, oni su naredili bankama da blokiraju njihove račune zbog sumnje da je reč o pranju novca.

USKOK smatra da su te porodice na svoje račune u poslednjih sedam godina uplatile preko 5,4 miliona evra.

- Državljani BiH, od kojih skoro niko nema stalno zaposlenje, nastanjeni su u Italiji, uglavnom kod Torina, ali ih nekoliko dolazi u Hrvatsku i kupuje nekretnine na području Srednje Dalmacije - navode policijski izvori.

Takođe, u policiji su objasnili da je u pitanju žena S.H. (59) koja povremeno koristi inicijale A.S. Ona nije zaposlena, a u poslednjih nekoliko godina je u jednoj hrvatskoj banci položila više od milion evra.

Njena rođaka R.H. (64) koja živi u Torinu je u dve hrvatske banke uplatila čak 1,2 milion evra.

Policija je nakon ovih sumnjivih transakcija započela istragu sa italijanskom policijom koja još uvek traje.

(Telegraf.rs)