Ovaj momak sa Daunovim sindromom je "zapalio" Tviter. Evo i zbog čega!

Apel maćehe ovog momka pod haštagom #GiveBenAJob podelilo je na stotine korisnika Tvitera, uključujući komičara Džejsona Menforda, kao i glumca Majkla Starka

Veliki broj korisnika društvene mreže Tviter udružio se kako bi pronašli posao momku sa Daunovim sindromom, Benu Smolu. Celu akciju započela je njegova maćeha, Fiona Hodž iz Kensigtona, tako što je napravila haštag #GiveBenAJob.

Ben ima 26 godina i ima radnog iskustva. On je radio u kompanijama kao što su "McDonalds" i "Wetherspoons" lanac pabova, ali do sada nije uspeo da pronađe plaćeni posao. Apel njegove maćehe podelilo je na stotine korisnika Tvitera, uključujući komičara Džejsona Menforda, kao i glumca Majkla Starka.

Njegov otac, Majk, kaže da je podršku koju je cela porodica dobila od kada se pojavio prvi tvit neverovatna.

- Ovo je bio poslednji pokušaj da Benu pronađemo posao. Nismo mislili da će cela situacija postati toliko popularna, ali nam je drago da vidimo da je Benova situacija privukla pažnju ljudi - izjavio je Benov otac Majk.

Ben je do sada dobio nekoliko ponuda za posao, uključujući i "Costa Coffe" šop u Liverpulu, kao i ponudu u školi za autizam u Mersejsajdu.

- Nadamo se da će dobiti posao, a ja sam siguran da hoće - dodao je otac Majk.

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)