Poskupljuju cigarete - od aprila trovanje će nas koštati još više!

Poskupljuje apsolutno čitav asortiman: od najjeftinijeg "Bonda" koji je sad 155 dinara, do duplo skupljeg "Parlamenta" od 290 dinara

Od aprila meseca poskupeće stotinak vrsta cigareta za po deset dinara po paklici. Najviše će poskupeti najjeftinije cigarete, a prvi se na poskupljenje odlučio niški "Filip Moris".

Kako upravo taj proizvođač nosi najveće tržišno učešće u Srbiji, jasno je da će njihova odluka pogoditi najveći broj potrošača. Za najjeftinije plaćaće se po paklici 6,45 odsto više, a za najskuplje 3,45 odsto.

TRUDNICE: Pogledajte kako duvanski dim utiče na vašu bebu u stomaku! (FOTO)

U niškoj fabrici  nisu želeli da komentarišu  poslovnu odluku. Sličan stav imaju i ostali proizvidžači, jer se  "pitanje politike cena smatra poslovnom tajnom".

TOP 6 načina kako da ostavite PUŠENJE! (VIDEO)

- Kad poskupi onaj koji ima najveći udeo na tržištu, prirodno je da to učine i ostali. Prodaja jeste pala i svako povećanje cena utiče na promet, ali ne treba zaboraviti da je od momenta kada je čitava industrija odlučila da spusti cene cigareta, dva puta promenjena akciza. Tako je, u proseku samo povećanje izdvajanja za državni namet veće za oko pet dinara - kaže izvor za "Blic".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)