PUTIN BESAN NA ZAPAD: Špijuni hoće da me sruše, drmaju mi vlast pre izbora!

- Pokušaji zapadnih obaveštajnih službi da za svoje ciljeve koriste javne, nevladine organizacije, uglavnom kako bi uzdrmale vlast i situaciju u Rusiji, još uvek nisu prestali - istakao je Putin

Vladimir Putin je na današnjem sastanku optužio zapadne špijune da pokušavaju da uzdrmaju njegovu vladavinu i to sve u cilju destabilizacije Rusije. Ruski predsednik je naglasio da je sve ovo smišljeno i odigrava se pre izbora, a sve uz pomoć ruskih nevladinih organizacija.

Na sastanku Savezne sigurnosne službe (FSB), Putin je rekao da će Moskva kontrolisati sve donacije koje ruske nevladine organizacije primaju iz inostranstva.

- Pokušaji zapadnih obaveštajnih službi da za svoje ciljeve koriste javne, nevladine organizacije, uglavnom kako bi uzdrmale vlast i situaciju u Rusiji, nisu prestali - istakao je Putin.

- Akcije su planirane pre izbornih kampanja 2016. i 2018. godine - dodao je Putin, bivši agent KGB-a, misleći na parlamentarne izbore sledeće godine i kasnije predsedničke izbore.

Putin je 2012. godine potpisao zakon da nevladine organizacije koje se bave "političkom aktivnošću" moraju da se registruju u ministarstvu pravosuđa kao "strani agenti" i da svaka četiri meseca podnose izveštaje.

(Telegraf.rs / Hina)