Srbi nisu ubili sarajevskog Romea i Juliju, to su učinile bosanske Ševe!

Edin Garaplija, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH, rekao je da je osim tog zločina Srbima pripisano i ubistvo pripadnika francuskog Unprofora, kao i atentat minom generala Safera Halilovića koji je bio prikazan kao eksplozija srpske granate

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH Edin Garaplija svedočio je danas na suđenju Ratku Mladiću, kao što je to učinio i na suđenju Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom.

On je rekao da je paravojna formacija te službe 1995. godine snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i da je to potom pripisano srpskoj strani.

Garaplija je izjavio i da je ista formacija, zvana "Ševe", u maju 1993. ubila "sarajevske Romea i Juliju", 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića, dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu.

I taj zločin neki zvaničnici u Sarajevu zatim su pripisali bosanskim Srbima, potvrdio je Garaplija.

Formacija "Ševe", koju je opisao kao paravojnu formaciju SDB BiH, počinila je mnoge druge zločine, uključujući ubistvo zarobljenih srpskih vojnika i civila u jednom sarajevskom parku, atentat na visokog oficira Armije BiH Sefera Halilovića i ubijanje srpskih civila na Grbavici, izjavio je Garaplija.

Po rečima svedoka, atentat minom na generala Halilovića potom je prikazan kao eksplozija srpske granate.

(Telegraf.rs / Beta)