UBIJALI GEJEVE, PA SE VENČALI U ZATVORU: Monstrumi pronašli pravu ljubav iza rešetaka!

U Velikoj Britaniji se venčao prvi gej par u zatvoru. Obojica su uhapšeni zbog zločina koji su počinili zbog homofobije, a na kraju se venčali i zakleli jedan drugom na večnu ljubav

Prvi istopolni brak u Velikoj Britaniji sklopila su upravo dva muškarca koja su osuđena zbog zločina koje su počinili zbog homofobije. Dva Britanaca osuđena za ubistvo gej muškaraca venčala su se u subotu.

Mihail Ivan Galatinov (40) i Mark Gudvin (31) ušli su istoriju postavši prvi muškarci koji su se venčali u britanskom zatvoru.

Zakon zatvorenicima dozvoljava da podnesu zahtev za sklapanje braka još od 1983, a legalizacijom istopolnih brakova to je omogućeno i homoseksualcima.

Gudvin je osuđen na minimum 18 godina zatvora 2007. godine zbog ubistva Malkolma Venfolda (57), kojeg je pretukao do smrti. Na suđenju je rekao da je te večeri sa prijateljima krenuo da batina gejeve".

Galatinov (40) je u zatvoru od 1997. godine, kada je uhapšen zbog ubistva gej mladića Adrijana Kaminskog (28), kojeg je zadavio golim rukama. Pre toga je bio hapšen zbog zlostavljanja dece.

On je u svojoj 23. godini osuđen na minimum 20 godina zatvora. Sledeće godine moći će da podnese zahtev za uslovnu slobodu.

Njih dvojica su se upoznali u zatvoru Ful Saton u Jorkširu.

Venčanje je održano u kutku za decu koja posećuju zatvorenike. Njih dvojica su razmenili zavete, poljubili se i presekli parče torte malim nožem, izveštava “Mančester Ivning Njuz”.

Venčanju su prisustvovali prijatelji zatvorenici, nekoliko rođaka, četiri pozvana čuvara, šest čuvara na dužnosti i Galatinovi roditelji.

U zavetima su jedan drugom rekli da su “duhovni partneri” koji će “zauvek biti zajedno”.

- Iako im je dozvoljeno da se venčaju, poreski obveznici neće plaćati troškove njihovog venčanja. A osim toga, njih dvojica neće samo zbog toga što su bračni par dobiti tu privilegiju da budu u istoj ćeliji – kažu iz ovog zatvora.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic online)