Ovo su najtrapaviji političari na svetu (VIDEO)

Najpoznatija ličnost na ovoj listi je definitivno Barak Obama koji je prilikom izlaska iz aviona zamalo pao niz stepenice. U nastavku pogledajte koji se još političari mogu pohvaliti trapavošću

Mnogi svetski političari koji su ujedno i najmoćniji ljudi na planeti, pokazali su da su prilično trapavi. Bilo da hodaju po crvenom tepihu ili ulaze u avion, oni su uspeli da se sapletu, a neki od njih su bogami i završili na zemlji.

Barak Obama

Do nesreće je došlo kada je Obama promašio stepenik dok je silazio iz predsedničkog aviona. Na svu sreću, ostao je priseban pa se sa obe ruke pridržao za ogradu, uspostavio ravnotežu i nastavio da silazi kao da se ništa nije desilo. Ispred aviona se pozdravio sa oficirima koji su ga dočekali, seo u svoju limuzinu i otišao u Belu kuću.

Robert Mugabe

Sličan incident dogodio se i predsedniku Zimbabvea Robertu Mugabeu, koji je, za razliku od Obame, pao niz stepenice s podijuma sa kojeg se prethodno obratio svojim pristalicama. Mugabe (90) je očigledno promašio stepenik i pao silazeći s govornice postavljene na aerodromu. Mugabeu su odmah pritrčali članovi pratnje, pomogli mu da ustane i ispratili ga do limuzine.

Hele Torning-Šmit

Početkom godine isto je prošla i danska premijerka Hele Torning-Šmit, koja je pala na stepenicama Jelisejske palate prilikom posete Parizu zbog učešća na Maršu solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada u tom gradu. Ona je iskrivila zglob i pala izlazeći sa svojim saradnicima. Na svu sreću, prošla je bez ikakvih povreda.

Hilari Klinton

Bivši američki državni sekretar Hilari Klinton spotakla se na stepenicama kada se 2011. godine ukrcavala na avion u Jemenu. Pri ukrcavanju u letelicu okrenula se da pozdravi prisutne zvaničnike mašući im. Međutim, kada je krenula u avion spotakla se i pala.

Boris Džonson

Gradonačelnik Londona Boris Džonson je doživio nelagodnost kada je pao u reku Pul tokom čišćenja njene obale. On se tokom leta 2009. godine pridružio lokalnim dobrovoljcima da očiste obalu manje reke u blizini grada Levišam. U jednom trenutku okliznuo se u upao do grudi u vodu, ali brzo su mu prišli volonteri i uz pomoć štapa ga izvukli.

 

(Telegraf.rs / Izvor: B92)