POSLANICA PATRIJARHA IRINEJA: Vaskrs je početak i temelj našeg Vaskrsenja!

Neka muka i teskoba naših dana uzmakne pred svetlošću i radošću Vaskrsenja Hristovog, poručio je Irinej

Tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse", patrijarh Irinej sa episkopima čestitao je predstojeće uskršnje praznike uz poruku da nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega Vaskrsenja.

Pozdravljajući majke, one koji stradaju i pate, prognane, sve prezrene i ponižene, i sužnje u tamnici, trudbenike i radnike, putnike po suhom, moru i vazduhu, učene i neuke i sve one koji tragaju za večnim smislom i tajnom života, bolesne i napaćene i sve ljude, patrijarh je poželeo da Hristos vaskrse donese veru, nadu, ljubav i večni život, a odnose tugu i smrt.

- Ovim pozdravom, obradujmo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji koji danas sa nama slave pobedu dobra nad zlom, života nad smrću, Hrista vaskrsloga nad silama tame - navodi se u uskršnjoj poslanici patrijarha Irineja, koja prvi put neće biti čitana pred novinarima, već će video zapis sutra oko podneva biti objavljen na sajtu SPC.

Patrijarh i episkopi pozvali su vernike sa svih kontinenata da se zajedno sa njima raduju Vaskrsenju Hristovom, koje nas, kako se navodi, poziva da čuvamo jedinstvo Svete Crkve Hristove, te da u ljubavi i slozi jedni sa drugima čuvamo "jedinstvo Duha svezom mira" i da nikada svoje zemaljske interese ne stavljamo iznad interesa Crkve i sveopšteg dobra našeg naroda.

- Neka muka i teskoba naših dana uzmakne pred svetlošću i radošću Vaskrsenja Hristovog! I nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega Vaskrsenja - navodi se u poslanici u kojoj se vernici pozivaju da zagrle jedni druge i sva stvorenja, te da zapevaju svetu pesmu večnog života i svetlosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)