OLUJA KAKVU AMERIKA NIJE VIDELA: Pogledajte kako tornado čisti SVE pred sobom (FOTO) (VIDEO)

Video oluje na Jutjubu pokazuje ogromnu pijavicu koja se kreće preko polja, a zbog njegove jačine na snimku se vidi kako je oboren jedan kamion

Snažan tornado prošao je delovima američkih država Ajove, Ilinoisa i Ohaja, jedna osoba je izgubila život, bilo je dosta povređenih, a Nacionalna meteorološka služba upozorila je na "posebno opasnu situaciju," upozorivši da ljudi sa srednjeg zapada treba da budu u pripravnosti.

Video oluje na Jutjubu pokazuje ogromnu pijavicu koja se kreće preko polja, a zbog njegove jačine na snimku se vidi kako je oboren jedan kamion.

AMERICI PRETI KATAKLIZMA? Tornado opustošio Ajovu, Ilionis, Ohajo i NE SMIRUJE SE (FOTO) (VIDEO)

Stradala je Džeraldina Šulc (67), a još 11 osoba je završilo u bolnici nakon što je tornado pogodio Ferdejl. Lekari su saopštili da niko od povređenih nije u životnoj opasnosti.

U Ročelu u Ilinoisu bilo je mnogo prijava o povređenim i štetama, saopšteno je iz kancelarije okružnog šerifa. Posebno je teška situacija bila u bolnici, jer je zbog tornada trebalo zbrinuti urgentne pacijente.

Više tornada prijavljeno je u okolini Rokforda, koji je 85 kilometara udaljen od Čikaga. Velika i izuzetno opasna pijavica uočena je blizu Kamanče u Ajovi, a tornado je pogodio i južni Toledo u Ohaju.

Pogledajte snimak iz Ilinoisa:

(Telegraf.rs / Tanjug)