AMERIKANCI SILOVALI, PA OPTUŽILI RUSE: Strašna istina o zločinima u Nemačkoj!

Dokumentovana su i silovanja koja su počinili američki vojnici nad Francuskinjama nakon iskrcavanja u Normandiji 1944, no globalno su zapadni saveznici - Amerikanci, Francuzi i Britanci zadržali besprekoran ugled pobednika nad nacističkim varvarstvima

Zapadni saveznici silovali su stotine hiljada Nemica, piše nemačka istoričarka Mirijam Gebhart u knjizi koja je objavljena pod nazivom "Kad su stigli vojnici" (Als die Soldaten kamen) i koja je u nemačkoj javnosti doživela pohvale, ali i preispitivanja.

- Najmanje 860.000 žena i devojaka, ali i muškaraca i mladića, silovali su saveznički vojnici nakon pada Trećeg rajha i u posleratnom razdoblju. To se događalo svuda - piše Gebhart uz napomenu da su u tomu prednjačili američki vojnici.

Knjiga je snažno odjeknula u Nemačkoj gdje su podaci o takvim zlodelima bili odranije poznati, ali gotovo isključivo su pripisivani sovjetskim vojnicima.

Dokumentovana su i silovanja koja su počinili američki vojnici nad Francuskinjama nakon iskrcavanja u Normandiji 1944, no globalno su zapadni saveznici - Amerikanci, Francuzi i Britanci zadržali besprekoran ugled pobednika nad nacističkim varvarstvima.

Suprotno tome, slika o Staljinovim trupama koje su u 1945. ušle u Berlin i čiji su vojnici "nasrnuli na žene koje su se tretirale kao divljač za seksualno iživljavanje, dugo su bili urezani u misli i istrage Nemaca" objasnila je Gebhart na konferenciji za novinare u Berlinu.

- U ostalim delovima Nemačke, a to se ranije nije znalo, odnosno o tome se nije govorilo, neki drugi vojnici na sličan su način silovali Nemice - kaže ona na osnovu podataka koji se temelje na velikom broju dosad neistraženih vojnih dokumenata, svedočanstava sveštenika, zahteva za pobačajima i slično. Dokumenti govore i o "lovu na žene i mlade devojke", koje su nakon silovanja često ubijali, neretko nasred ulice u nekom nemačkom gradu ili selu.

Na temelju procene Mirijam Gebhart od oko 860.000 silovanih Nemica trećinu ili njih 270.000 silovali su vojnici zapadnih armija: 190.000 američki, 50.000 francuski i oko 30.000 silovanja počinili su britanski vojnici. Sovjeti su počinili najmanje 590.000 silovanja, piše istoričarka podsećajući kako se dosad verovalo da je broj njihovih žrtava između milion i dva miliona silovanih osoba.

(Telegraf.rs / Izvor: rs.n1info.com)