SRBIJA ĆE ZAISTA HRANITI CELU EVROPU: Evo zašto su se ovi mnogo bitni ljudi okupili u Beogradu

„Želimo da povećamo rast srpske privrede i izvoz u Evropu“, izjavio je Johan De Šeper, potpredsednik Nuscience Group-a na današnjem otvaranju regionalnog skupa distributera u hotelu Metropol.

„Želimo da povećamo rast srpske privrede i izvoz u Evropu“

Johan De Šeper, potpredsednik Nuscience Group-a rekao je da je cilj ove kompanije da strane partnere zainteresuje za kupovinu novih domaćih proizvoda za uzgoj životinja, na današnjem otvaranju regionalnog skupa distributera u hotelu Metropol.

Regionalni skup Nuscience distributera premiksa i dodataka ishrani životinja okupio je danas predstavnike najrelevantnijih svetskih kompanija iz ove branše, zainteresovanih za kupovinu i dalju distribuciju domaćih proizvoda za uzgoj životinja.

Trodnevnu konferenciju svečano su otvorili Danilo Golubović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Loran L. Stokvis , ambasador Kraljevine Holandije, kao i Marten Vegen, ataše za poljoprivredu pri Ambasadi Holandije, u beogradskom hotelu Metropol.

Ispred jedne od vodećih kompanija u proizvodnji premiksa i dodataka ishrani za životinje Nuscience Premix International, domaćina skupa, okupljenima se obratio potpredsednik Nuscience Group-a Johan De Šeper.

Domaća kompanija Nuscience Premix International deo je belgijsko-holandske Nuscience Grupe, poznate kao strateškog partnera većine relevantnih svetskih proizvođača hrane za domaće životinje.

- Cilj nam je da predstavimo najbolje proizvode kompanije, proizvedene u ovoj zemlji, a namenjene partnerima sa celog Kontinenta - nastale uz Nuscience tehnologiju i naše srpske resurse. Počastvovani smo prilikom da stvaramo nove recepte i proizvode koji pomažu rastu srpske poljoprivrede i povećavaju izvoz u Evropsku uniju i druge zemlje Kontinenta, uključujući i Rusiju – izjavio je potpredsednik Nuscience Group-a.

Fabrika ove kompanije, smeštena u Velikoj Plani, ima kapacitet od više od 25.000 tona premiksa i dodataka na godišnjem nivou, od kojih je deo namenjem domaćem tržištu, a deo izvozu. Sa godišnjim prometom od 375 miliona evra i ukupnom proizvodnjom od više od 250.000 tona, Nuscience Grupa je ključni partner za proizvođače hrane širom sveta.

Predstojeći skup, na kom će biti predočene sve prednosti rada sa novim proizvodima, osmišljen je kao prilika za sklapanja novih i učvršćivanja postojećih partnerstava sa inostranim distributerima, ali i povećanje nacionalnog izvoza.

(Telegraf.rs)