UZMITE OVIH 50 EVRA i trgujte akcijama najuticajnije IT kompanije u svetu!

FXLider svim čitaocima Telegrafa daje 50 evra za uspešan početak trgovanja cenom akcijea Google-a i drugih najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena

FXLider svim čitaocima Telegrafa daje 50 evra za uspešan početak trgovanja cenom akcijea Google-a i drugih najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena.

Otkrijte svetsku berzu - preuzmite 50 evra OVDE

Ne toliko davno, Microsoft je bio u centru pažnje regulatora EU koji se bave antikonkurentskim pitanjima i bio kažnjen čak čeitiri puta. Konačno, nakon što je ova kompanija platila više od tri milijarde dolara kazne, pažnje Evropske Komisije usmerila se na drugi internet gigant, Google.

Komesar U za konkurenciju Margrethe Vestager zvanično je optužila Google za kršenje antitrustnih pravila u Evropi i započela istragu Android-a. EU je u sredu, 15.4.2015. objavila tri odvojene izjave po ovom pitanju.

Nove promene Google-a će vas naterati da promenite svoj sajt!

Ono što iznenađuje je da će nova nezavisna istraga biti usmerena na Android. Google-ov pretraživač i isticanje svojih proizvoda konstantno su na prvoj liniji vatre, međutim ovog puta Komisija je takođe zainteresovana da utvrdi da li je Google otežavao drugim kompanijama da razviju konkurentni sistem Androidu i da li je nezakonito vezivao svoje usluge za Android na takav način da bi jedno neminovno upućivalo na korišćenje drugog - rekli su u FXLider-u.

Komisija će proceniti da li je Google antikonkurentskim ponašanjem ili zloupotrebom mogućeg dominantnog položaja ilegalno otežao razvoj i tržišni pristup konkurenciji, kada su u pitanju mobilni operativni sistemi.

- Posmatrano sa strane, do sada se smatralo da je najjači deo optužbe protiv Google-a onaj koji se tiče načina na koji je kompanija tretirala ostale sajtove koji pružaju slične usluge kao i Google, dok se aspekt koji se ticao Androida činio sporednim. Međutim, nakon nedavnih događaja više je nego jasno da će se Google boriti na dva fronta: protiv optužbi da je zloupotrebio svoju dominantnu poziciju u pretragama, kao i po pitanju Android-a koji je operativni sistem većine mobilnih telefona u Evropi - navode u FXLider-u.

Ne postoji zakonski okvir koji bi vremenski ograničio ovu istragu. Ona će zavisiti od niza faktora uključujući kompleksnost slučaja, spremnost Google-a na saradnju kao i prava na odbranu.

U poslednjih nedelju dana, cena akcije Google-a je pala za 3.83 odsto.

Otkrijte svetsku berzu - Preuzmite 50 evra OVDE.

(Telegraf.rs)