Umesto presude Vladi Japancu ukinut pritvor!

Zamenik tužioca, odbrana, kao i optuženi juče su izneli završne reči pred izricanje presude, međutim, sudija je danas odlučio da psihičko stanje ostećene Beograđanke ponovo oceni komisija veštaka

Vladimiru Jovanoviću, poznatijem kao Vlada Japanac, danas je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu trebalo da bude izrečena presuda za iznudu i protivpravno lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda, ali je sudija odlučio da ponovo otvori glavni pretres i ukine pritvor Jovanoviću.

Zamenik tužioca, odbrana kao i optuženi juče su izneli završne reči pred izricanje presude, međutim sudija je danas odlučio da psihičko stanje ostećene Beograđanke ponovo oceni komisija veštaka.

Jovanoviću je pritvor u kom je od kraja avgusta prošle godine, sudija danas zamenio kućnim pritvorom. On će iz Centralnog zatvora u toku dana biti prebačen u svoj stan, gde će mu biti stavljena nanogica za elektronski nadzor.

Zabranjeno mu je da izlazi iz kuće bez dozvole, ali i da koristi telefon i internet.

Druga dvojica optuženih, Aleksandar Grahovac i Nenad Milošević, od ranije se brane sa slobode. Osim otmice, na teret im je stavljeno i da su od ostećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.

(Telegraf.rs)