JAVILI SE SRPSKI ALPINISTI! Izbegli smo lavinu, svi smo na sigurnom!

Našoj redakciji se javio jedan od članova ekspedicije koji nam je potvrdio da su svi na sigurnom

Nakon razornog zemljotresa koji je danas pogodio Nepal u kome je stradalo najmanje 618 ljudi, pojavila se informacija da su srpski planinari na planini i da nema kontakta s njima.

Našoj redakciji se javio Dragan Jovović, jedan od članova ekspedicije, koji nam je potvrdio da su na sigurnom i da nema potrebe za panikom.

DRAMA SRPSKIH PLANINARA U NEPALU: Bili su na planini kad je udario zemljotres, nema informacija o njima!

- Svi smo dobro, bila je jedna lavina na par stotina metara od nas. Srećom, u tom trenutku tamo nije bilo nikoga. Ne brinite, svi smo sigurni u baznom kampu na Anapurni - kaže Dragan Jovović.

KATASTROFA U NEPALU: U zemljotresu poginulo najmanje 618 ljudi!

On je dodao da ukupno ima 28 srspkih alpinista i da su na sigurnom svi.

STRAVIČAN ZEMLJOTRES U NEPALU: Stotine mrtvih u zemljotresu jačine 7,9 stepeni?

Ambasador Srbije u Indiji Vladan Marić izjavio je danas, povodom katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Nepal, da je dobio informacije od dve grupe srpskih građana u Nepalu da su živi i zdravi.

Marić je razgovarao telefonom sa Marinom Staboljević u Katamanduu i naveo da je u Nepalu i deo grupe koja se tu nalazi u organizaciji turističke agencije "Džangl travel".

U toj grupi su još naši državljani Milorad Majkić, Vukas Bojković, Slađana Ðorđević i Jovan Andrijašević. Oni nisu sa Marinom, nalaze se van Katmandua i svi su dobro i nastavljaju dalje, ka jednom mestu gde je inače trebalo da idu, rekao je Marić Radio Beogradu.

On je naveo da se u toj grupi nalazi i dosta hrvatskih državljana i da su svi živi i zdravi.

Prema njegovim rečima, u Katmanduu se nalazi i srpska džavljanka Dragana Kojić koja tamo živi i radi sa suprugom i sinom i svi su dobro.

Za još šest ljudi nastojimo da dobijemo informacije, kazao je Marić.

(Telegraf.rs / Tanjug)