PRAVOSLAVNA SEKTA VRBUJE SRPSKU DECU? Uče ih da pucaju iz KALAŠNJIKOVA i da PREŽIVLJAVAJU u divljini!

Sledbenici takozvane Srpske istinske pravoslavne crkve planiraju da i ove godine organizuju Svetolazarov omladinski kamp koji je poznat po tome da su deca u njemu, između ostalih vežbi koje su održavane, učili i gađanje iz kalašnjikova

Navodni Ziloti u Kučanskim planinama organizovaće ove godine u avgustu Svetolazarov omladinski kamp, a u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kažu da su iznenađeni ovom vešću!

Sledbenici takozvane Srpske istinske pravoslavne crkve planiraju da i ove godine organizuju Svetolazarov omladinski kamp koji je poznat po tome da su deca u njemu, između ostalih vežbi koje su održavane, učili i gađanje iz kalašnjikova, a kako su mediji pisali o ovom događaju prethodnih godina mališani do 17 godina 10 dana su živeli u vojničkim uslovima u prirodi, pešačili su po 10 kilometara i spavali u pećinama!

Verski analitičar Živica Tucić, kaže za Blic da je bio uveren da se tako nešto neće više nikada ponoviti.

- Verska grupa, ma koja bila, ne sme da zloupotrebljava decu. To je njihova zloupotreba, kao i njihovih verskih osećanja, kršenje  morala i zakona - kaže on.

Prvi čovek SIPC episkop Akakije kaže da nema ništa sporno u održavanju ovog kampa.

- Ja nisam organizator. Ja sam samo dao blagoslov. Policija i socijalni radnici dolazili su prošle godine nakon pisanja medija. Razgovarali su i sa mnom i sa organizatorima, kao i sa roditeljima dece koja su išla u kamp i utvrdili da nije ništa urađeno protiv zakona - kaže on za Blic.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)