Azerbejdžanska firma "Azvirt" radiće na Koridoru 11

Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihailo Mišić potpisao je sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije ugovor vredan 308 miliona evra

Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihailo Mišić potpisao je ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske firme "Azvirt" o izvođenju radova na deonici Koridora 11. Ugovor vredan 308 miliona evra potpisan je u ambasadi Azerbejdžana u Beogradu. Poptisivanju je pristuvovao Boris Tadić i predstavnici Vlade Srbije.

Azerbejdžanska firma gradiće deonicu Koridora 11 od Ljiga do Požege. Direktor kompanije "Azvirt" Kamil Alijev u ovom poslu očekuje značajnu pomoć srpskih kompanija, inženjera i stručnjaka. On je dodao da će radna snaga, građevinski materijali, tehnika i oprema uglavnom biti iz Srbije.

- Posao ćemo ispuniti uz punu odgovornost - kazao je Alijev.

On je rekao da očekuje da će po okončanju radova deo auto-puta odgovarati svetskim standardima.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Boris Tadić, ministri za energetiku i infrastrukturu Milutin Mrkonjić, rada i socijalne politike Rasim Ljajić, spoljnih poslova Vuk Jeremić, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić. Tadić je izjavio da ugovor o početku radova na deonici Koridora 11 predstavlja konkretno delo sve intenzivnije saradnje Srbije i Azerbejdžana.

(M. S. / Tanjug)