SUPRUGE PUTINOVIH MILIJARDERA KUKAJU: Mnogo je teško trošiti tolike pare!

Najviše je izgubio Putinov blizak prijatelj Genadij Timčenko, kojeg su SAD i EU prvi stavili na popis za sankcije, te je on izgubio oko 5 milijardi dolara i pao sa vrha liste. Međutim, iza svakog uspešnog muškarca stoji supruga koja je tu da mu pruži utehu

Nedavno je objavljen novi popis ruskih milijardera koji je uznemirio mnoge jer je u odnosu na onaj iz 2014. godine "otpalo" čak 23 milijardera. Ovakva situacija se nije desila već 25 godina. Međutim, u njihovom bogatstvu svakako najviše uživaju njihove žene, supruge ruskih tajkuna.

A OD MUŽA - VILA NA TAJLANDU: Šta mislite, koja srpska lepotica je dobila ovakav poklon?

Sankcije koje su SAD, EU i ekonomske sile poput Japana, Kanade i Austrije uveli kremlju zbog umešanosti u ukrajinsku krizu najviše se pogodile ruske bogataše. Rusija trenutno ima 88 milijardera, u odnosu na 111 koliko je imala prošle godine.

Najviše je izgubio Putinov blizak prijatelj Genadij Timčenko, kojeg su SAD i EU prvi stavili na popis za sankcije, te je on izgubio oko 5 milijardi dolara i pao sa vrha liste. Međutim, iza svakog uspešnog muškarca stoji supruga koja je tu da mu pruži utehu. U pitanju je Elena Timičenko, finska državljanka, koju je Putin odlikovao Ordenom prijateljstva za doprinos finsko-ruske službe.

Na čelu popisa se prvi put našao i Vladimir Potanjin, a to nije najgora stvar koja ga je zadesila. Naime, razvod sa suprugom Natalijom će ga mnogo više koštati nego oduzimanje imovine zbog sankcija.

Sada su na red došli i ljudi iz vrha sporta, a kada to kažemo, mislimo na Romana Abramoviča, vlasnika fudbalskog kluba Čelsi koji je skliznuo ispod desete pozicije na 12. Njegova supruga, Darija Daša Žukova je jedna od najpoznatijih i najglamuroznijih žena ruskih bogataša.

Odmah iza Abramoviča je Andrej Meljičenko, koji je "težak" oko devet milijardi dolara. Njegova supruga je Sandra Nikolić, nekadašnja članica poznatog beogradskog ženskog sastava Modelsice. O njihovoj svadbi se još uvek priča, a veselje su upriličili Hulio i Enrike Iglesias, Vitni Hjuston i Kristina Agilera. Sandra je poznata po izjavi da je biti žena milijardera "full-time job".

Irina Viner žena je Ališera Usmanova, godinama najbogatijeg Rusa, koji je sada pao na treću poziciju s još uvek impozantnih 14 milijardi dolara imovine. Ona je predstavnica ruske reprezentacije u umetničkoj gimnastici, a među njenim pulenima bila je i Alina Kabajeva.

Najtajnija je Ljudmila Lisina, supruga vlasnika najvećih metalurških fabrika u Rusiji Vladimira Lisina, “teškog” oko 12 milijardi dolara. Lisin je dugo bio nedokučiv za ruske i svetske medije. O njegovu privatnom životu nije se znalo ništa, čak ni to koliko ima dece.

Humanitarnim radom ističe se njeno udrženje pomaže deci sa psihičkim poteškoćama, a sa ruskim Ministarstvom zdravstva sarađuju na više od 100 projekata.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr / Mondo)