ZA NJENU SMRT NIKO NIJE KRIV: Sud doneo sramnu presudu u slučaju male Natalije

- Neverovatno je da doktorka s očiglednim propustima u radu bude oslobođena uz obrazloženje da krivica nije dokazana - navodi David Kecman, ujak preminule Natalije Tešić

Natalija Tešić preminula je 2009. godine dok je imala svega šest meseci i to zbog pogrešne dijagnoze i lekarskog nemara. Danas, umesto da je roditelji spremaju za školu, obeležiće šestogodišnji pomen svojoj bebi.

Tragična priča ove porodice počela je u maju 2009. ueški Domu zdravlja "Novi Beograd". Bebu s teškim zapaljenjem mozga doktori su u dva navrata vraćali kući na lečenje, uz objašnjenje da se radi o najobičnijem virusu.

Neophodne analize nisu urađene, a prava dijagnoza utvrđena je tek iz trećeg puta, kad je dete u teškom stanju prebačeno u dečju bolnicu u Tiršovoj. Beba je zatim ubrzo pala u komu i preminula.

Za nesavesno lečenje optužena je doktorka Lidija Manić koja je dete pregledala drugog dana, ali bez obavljanja svih neophodnih analiza, a potom vratila kući.

- Šokirani smo presudom, kao i čitavim suđenjem koje zajedno s istražnim postupkom trajalo više od pet godina. Neverovatno je da doktorka s očiglednim propustima u radu bude oslobođena uz obrazloženje da krivica nije dokazana. Verujemo da će Apelacioni sud ukinuti presudu - kaže ujak bebe David Kecman.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)