CRNI PONEDELJAK ZA UKRAJINU: Antitenkovska mina raznela sedmoro ljudi, četvoro stradalo u požaru u skladištu goriva! (FOTO) (VIDEO)

- Vozilo s našim vojnicima je prešlo preko neprijateljske antitenkovske mine u mestu Krasnogorivka, 20 kilometra zapadno od Donjecka, uporišta pobunjenika - rekao je portparol ukrajinske vojske Evgen Silkin

Sedam ukrajinskih vojnika poginulo je na istoku Ukrajine kada je vozilo u kojem su se nalazili prešlo preko antitenkovske mine, a četiri osobe su povređene u požaru koji je izbio u skladištu goriva u Kijevskoj oblasti.

AMERIČKE NUKLEARKE U UKRAJINI: Sprema se rat sa Rusima, pozvan Zapad da pomogne

- Vozilo s našim vojnicima je prešlo preko neprijateljske antitenkovske mine u mestu Krasnogorivka, 20 kilometra zapadno od Donjecka, uporišta pobunjenika - rekao je portparol ukrajinske vojske Evgen Silkin.

On je dodao da su proruski separatisti postavili mine na gotovo celoj teritoriji na istoku Ukrajine.

Vojnici su poginuli nedaleko od grada Marinke, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, gde su prošle nedelje obnovljeni sukobi.

Ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak rekao je da ofanziva proruskih separatista na Marinku predstavlja ozbiljnu pretnju za mirovni dogovor potpisan u Minsku u februaru ove godine.

Takođe, četiri osobe su povređene u požaru u skladištu goriva u Kijevskoj oblasti u Ukrajini, saopštila je Generalna direkcija državne službe za vanredne situacije.

Požar je izbio oko 17:30 po lokalnom vremenu u skladištu goriva koja se nalazi u selu Krjački. Gore tri rezervoara benzina, a povređena su četiri radnika.

Na gašenju požara angažovana je 21 vatrogasna jedinica i 90 vatrogasaca, javljaju ukrajinski mediji.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Beta)