OBAMA ISPALIO IRAČKOG PREMIJERA: Pogledajte kako ga je surovo iskulirao (FOTO) (VIDEO)

Svetski mediji su objavili snimke na kojima se vidi kako mu Obama čitavo vreme okreće leđa

Bela kuća je danas negirala navode nekih svetskih medija da je predsednik SAD Barak Obama na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) u Nemačkoj namerno ignorisao iračkog premijera Hajdera al-Abadija.

Svetski mediji su objavili snimke na kojima se vidi kako Abadi sedi pored Obame, naizgled željan da započne razgovor sa američkim predsednikom, koji mu čitavo vreme okreće leđa a naposletku ustaje i odlazi, prenela je agencija AFP.

AMERIKA I ZAPAD PRETE PUTINU: Rusiji ćemo pooštriti sankcije! (FOTO)

Portparol Bele kuće Džoš Ernest je izjavio da oni koji u takvom ponašanju Obame vide ignorisanje "iskazuju nesigurnosti koje potiču još iz srednje škole".

Ernest je dodao da je na juče završenom samitu G7 u bavarskim Alpima "sa Abadijem obavio sve razgovore koje je trebalo".

Premijer Iraka je bio pozvan na samit G7 kako bi učestvovao na jednom radnom sastanku i razgovarao sa Obamom.

Predsednik SAD je ranije pohvalio administraciju premijera Iraka zato što predstavlja izlaz iz sukoba koji su obeležili prethodne vlade, ali je neuspeh iračkih snaga u potiskivanju džihadista Islamske države u poslednje vreme nešto povećao tenzije u odnosima između SAD i Iraka.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

(Telegraf.rs/ Tanjug)