PSIHOLOZI TVRDE DA NIJE PSIHOPATA: Uroš Ilić svojim lažima o otmici Stefana hteo lakše da prebrodi smrt brata!

Veštaci koji su ispitivali Uroša Ilića kao jedinog svedoka zaključili su da im IQ 150, izrazito manipulativno ponašanje i prvi oblik psihopatije

Centar za socijani rad snosiće troškove pružanja psihološke pomoći Urošu Iliću (9) koji je izmislio otmicu starijeg brata Stefana pre nego što je dečak pronađen mrtav u kanalu Karaš.

TUŽNA ISPOVEST MALOG UROŠA ILIĆA: Pružio sam Stefanu štap, da ga spasim, ali sam se plašio da ću i ja upasti u vodu!

Ovu informaciju za "Naše novine" potvrdio je i direktor te ustanove Zoran Prebiračević, koji kaže da do sada u ovoj porodici nije bilo prijava za zanemarivanje.

BANATSKA SUBOTICA ZAVIJENA U CRNO: Sahranjen Stefan Ilić, novac za večni počinak skupljale komšije

BRAT STEFANA ILIĆA ŠOKIRAO SVE: Eto, i mene su mogli tako da ubiju!

- Porodica je u Alibunaru stanovala je do juna prošle godine. Do sada nije bilo nikakvih prijava za zanemarivanje dece. Posle psiholoških pregleda ukoliko se utvrdi da je Uroš u lošem psihičkom stanju. Centar za socijalni rad će snositi troškove njegovog odlaska kod neuropsihijatra u Vršac. Oni kao socijalno ugroženi, imaju pravo na jednokratnu pomoć - kažu iz ove ustanove.

Takođe, Centar za socijalni rad Alibunar će porodici pomoći isporukom paketa sa hranom s obzirom da se radi o siromašnoj porodici. Inače iz ove ustanove socijalne zaštite kažu da se očekuje račun pogrebnog preduzeća koje je sahranilo Stefana, kako bi oni snosili sve troškove.

Planirano je da u narednom periodu socijalni pedagog i psiholog razgovaraju sa svim članovima porodice zbog pružanja neophodne psihološke pomoći i utvrđivanja je li bilo zanemarivanja sa druge strane.

Veštaci koji su ispitivali Uroša Ilića kao jedinog svedoka zaključili su da im IQ 150, izrazito manipulativno ponašanje i prvi oblik psihopatije.

Klinički psiholog Milan Kostić kaže da je nemoguće da dete od 9 godina ima psihopatske crte ličnosti, jer se njegova ličnost i dalje razvija.

- U slučaju ovako inteligentnog deteta ja bih pre rekao da je na delu detetova mašta i imaginacija. On ne može da se pomiri sa činjenicom da da mu je brat umro, i želi to da potisne. On ovim lažima nije sebe hteo da zašititi krivice, već traume - kaže Kostić i dodaje da je dečak hteo da i drugi poveruju u njegovu priču, jer mu je tako bilo lakše da prebrodi bratovljevu smrt.

Podsećanja radi, Stefan Ilić utopio se u subotu u reci Karaš u Banatskoj Subotici dok je sa mlađim bratom čuvao ovce.

Nakon što se utopio njegov brat je došao kući i roditeljima rekao da su Stefana otela tri muškarca u crnom automobilu.

Stefanovo telo pronađeno je 200 metara od mesta gde je pao u vodu. Obdukcijom je utvrđeno da smrt nije nastupila nasilno, već utapanjem. Uroš je potom priznao da je izmislio otmicu. Nesrećni Stefan sahranjen je u utorak na seoskom groblju u Banatskoj Subotici.

(Telegraf.rs/ Izvor: Naše novine)