Čačani ukrali nakit Eve Longorije vredan milion evra!

Banda na čijem je čelu Nikola Belopavlović (24) osumnjičena da je slavnoj glumici ukrala skupocenu ogrlicu vrednu oko milion evra

Pripadnici "Čačanskog klana", na čijem je čelu Nikola Belopavlović (24), osumnjičeni su za pljačku bečke zlatare čije je zaštitno lice holivudska glumica Eva Longorija. Oni se terete i za razbojništva u najmanje deset zlatara širom Austrije.

U bandi na čijem je čelu Nikola Belopavlović nalaze se još Mihajlo M. (29), Filip P. (22) i Nemanja V. (23). Njima se na teret stavlja da su maskirani upadali u zlatare u Beču i Salcburgu i krali skupoceni nakit. Dnevni list "Kurir" prenosi da su oni tokom jedne od pljački odneli nakit koji su nosile Longoria i operska diva Elina Garanča.

- Mi sumnjamo da su ova četvorica mladića deo bande Pink Panter i da je "čačanski klan" u januaru u Beču opljačkao zlataru čije je poznata glumica Eva Longorija zaštitno lice. Tad su odneli nakit koji su nosile Longorija i operska diva Elina Garanča. Vrednost tih ogrlica je oko milion evra. Inače, banda je bila vrlo dobro organizovana i vrlo brutalna - rekao je izvor iz austrijske policije za "Kurir".

On je objasnio da je banda identifikovana nakon pljačke zlatare u centru Beča u januaru ove godine.

- U momentu kad je jedan od razbojnika razbio vitrinu pištoljem, on se povredio i ostavio DNK trag. Usledio je mukotrpan posao identifikacije razbojnika, dok smo drugog identifikovali na osnovu video-snimka iz zlatare. Bio je to mukotrpan posao kako za austrijsku policiju tako i za naše kolege u Beogradu - rekao je izvor iz policije.

Plen iz ovih pljački vredan je oko 3,5 miliona evra. Osim zlatara, klan je opljačkao i kuće dva bogata biznismena i nekoliko radnji s firmiranom odećom.

(M. S. / Kurir)