BRAĆO ALBANCI, CAR LAZAR I SKENDERBEG SU SE BORILI ZA ISTI IDEAL: Amfilohijeva vidovdanska poruka sa Gazimestana!

Neka je blagodarnost Gospodu da ovo mesto svima ubuduće bude putokaz, pokoljenjima ne samo našim nego i našoj braći Albancima koji su sledbenici Đorđa Kastriota, poručio je mitropolit

Više od 1.000 ljudi prisustvovalo je danas na Gazimestanu službi koju su na mestu na kojem su postradali knez Lazar i njegova vojska služili patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije.

28. JUN KAO SUDBINA: Da li bog Svetovid već hiljadu godina pokušava nešto da kaže Srbima?! (FOTO) (VIDEO)

- Kakvi mo da smo, a nismo bezgrešan narod. Da smo bolji, ne bi nam Bog poslao takve navuhodonosore koje nam je poslao da bi nas vratio nama samima i da bi nas vratio caru Lazaru i njegovoj žrtvi. Nema veće ljubavi nego kad neko žrtvuje život za druge - rekao je Amfilohije.

OVO DANAS NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Narodna verovanja na Vidovdan!

On je zatim poslao poruku i Srbima i Albancima.

- Neka je blagodarnost Gospodu da ovo mesto svima ubuduće bude putokaz, pokoljenjima ne samo našim nego i našoj braći Albancima koji su sledbenici Đorđa Kastriota (Skenderbega). Da hodimo svi zajedno tim putem, svetim putem, putem žrtvovanja za dobro, za napredak, za ljubav prema bližnjima svojim - rekao je Amfilohije, i dodao da su se "car Lazar i Skenderbeg borili za iste ideale - da uklone Otomane sa Balkana".

On je naveo da je "Kastriot nastavio žrtvu kneza Lazara a da ne zna za koju se žrtvu danas opredjeljuju Albanci".

(Telegraf.rs)