OPASNOST OD TERORIZMA: Italijani svojim turistima savetuju da u Srbiju "putuju sa oprezom"!

Osim Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije je označilo i Crnu Goru kao zemlju kojoj preti teroristički napad

Ministarstvo inostranih poslova Italije savetovalo je svojim državljanima da u zemlje zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija putuju s oprezom zbog mogućih terorističkih napada.

Na mapi, koju je prema podacima tog ministarstva objavio portal Corriere.it, jednake mere preporučuju se za sve Italijane koji žele da otputuju u bilo koju zemlju zapadnog Balkana.

STEFANOVIĆ: Ne mogu da kažem da Srbiji ne prete teroristički napadi

Na interaktivnoj mapi ostale kategorije uključuju preporuke:

- "Putovati sa oprezom" (žuta) "Ne putovati ukoliko nije neophodno" (narandžasta boja), "Ne preporučuje se" (crvena) i "Bez posebnog rizika" (zelena) - piše na interaktivnoj mapi kada je reč o ostalim kategorijama koje uključuju njihove preporuke, a tu MAPU MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Osim toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije označilo je i Crnu Goru kao potencijalnu tačku odakle bi teroristi mogli da uđu u tu državu.

Zvanični Rim navodi da je uključio luke Ankona i Bari na listu eventualnih meta terorističkih napada.

Oni su zato pozvali lokalne uprave na maksimalnu opreznost, uz preciziranje da su italijanske luke potencijalne tačke ulaska terorista iz Albanije, samoproglašenog Kosova i Crne Gore, odnosno čvorišta rute kojom novoregrutovani teroristi putuju ka zaraćenim zonama u Siriji i Iraku.

(Telegraf.rs/ Srna)