ONI SU NAPALI VUČIĆA: Crni labudovi tokom rata razapinjali ljude na krst, SEKLI im glave i SILOVALI žene!

Obdukcijski nalazi su pokazali da je jedna žrtva bila razapeta na krst, nakon čega mu je otkinuta glava i nabijena na kolac. Druga je bila dugo mučena i naposletku zapaljena živa. Treća je zaklana

Pripadnici Armije BiH po imenu "Crni labudovi" su 1993. godine za vreme operacije "Neretva '93" na okrutan način ubili 33 civila Hrvata. Ovaj nemili događaj je poznat pod imenom "Pokolj u Grabovici 9. septembra 1993. godine". Upravo se oni sumnjiče da su 11. jula napali Aleksandra Vučića u Potočarima.

CRNI LABUDOVI SU NAPALI VUČIĆA: Elitna ratna jedinica BiH stoji iza linča srpskog premijera u Srebrenici (VIDEO)

Za ovaj ratni zločin 2001. godine optužen je ratni zapovednik Armije BiH Sefer Halilović koji nije učinio ništa kako bi sprečio ovaj pokolj u Grabovici. On je ubrzo predat Haškom sudu, međutim, on ga je oslobodio pod izgovorom da "vojna operacija "Neretva '93" nije ni postojala".

U noći između 8. i 9. septembra čula se pucnjava, a sledećeg dana je stigla informacija da je nad civilima iz Hrvatske napravljen pokolj. Kako se navodi, jedan deo žrtava je bačen u akumulacijsko jezero Salakovac.

Obdukcijski nalazi su pokazali da je jedna žrtva bila razapeta na krst, nakon čega mu je otkinuta glava i nabijena na kolac. Druga je bila dugo mučena i naposletku zapaljena živa. Treća je zaklana.

Jedan civil je ubijen pred suprugom, koja je potom silovana, a nakon dugog zatočeništva, razmenjena. Nakon dolaska u Mostar ona je izvršila samoubistvo.

Na mestu ovog pokolja se nalazi spomenik žrtvama i svake godine se odaje počast istim.

(Telegraf.rs)