PETRI JE BILO BOLJE DVA DANA PRE SMRTI: Tragična sudbina deteta koje je ujedinilo Srbiju

Samo dva-tri dana pre smrti nesrećna devojčica osećala se odlično i lekari su bili zadovoljni reakcijom na terapiju

Trogodišnja devojčica Petra Cvetković, za koju je cela Srbija sakupljala novac i svim srcem navijala da se izleči od neuroblastioma, retkog i teškog kancera, preminula je u subotu u bolnici u italijanskom gradu Đenovi

TUGA DO NEBA: Preminula mala Petra (3) za koju se borila cela Srbija! (FOTO)

Samo dva-tri dana pre smrti nesrećna devojčica osećala se odlično i lekari su bili zadovoljni reakcijom na terapiju.

Nažalost to je bilo samo varka, Aleksandar Šapić, osnivač humanitarne fondacije Novi Beograd i predsednik istoimene opštine koji je aktivno učestvovao u prikupljanju pomoći, i kaže da je ova tužna vest veoma potresla. 

- Toliko smo se borili za nju, a sada nas srce boli. Kada su nam se pre samo nekoliko dana njeni roditelji javili iz Đenove, oduševile su nas lepe vesti. Petra je bila živahna, lekari su bili veoma zadovoljni reakcijom na terapiju i svi smo se nadali da će se njen oporavak nastaviti takvim tokom - kaže Šapić za beogradske medije.

Na pitanje da li država snosi deo odgovonosti za ovakve ishode, pošto zbog nedostatka novca deca kasno odlaze na lečenje:

- Ja tu temu ne bh otvarao. Postojala je potreba za fondom koji će pomoći i u takvim slučajevima, i to je činjenica. Bilo je mnogo bolesne dece, a nisu imali novca za lečenje u inostranstvu, zato smo i napravili fond. Međutim tačno je da su postajale zloupotrebe - kaže Šapić i dodaje da se trude da takvu praksu isprave.

Kada smo juče pozvali Petrinu tetku da joj izjavimo saučešće ona od suza nije mogla da govori:

- Očajni smo. Očajni. Molim vas, nemojte me ništa pitati, ne mogu da dođem sebi. Shvatite me i oprostite mi - kroz suze je rekla ona.

Transport u Beograd i sahrana još uvek nisu poznati, ali trebalo bi da budu što pre. Petrini roditelji i dalje su u Đenovi i nisu se javljali na telefon. 

(Telegraf.rs)