SUROVO: Merkelova rasplakala devojčicu izbeglicu u TV programu uživo! (VIDEO)

Nemačka kancelarka je saopštila devojčici da u ovoj zemlji za nju nema mesta

Postupak kancelarke Angele Merkel prema uplakanoj palestinskoj devojčici koja se sa porodicom nalazi pred proterivanjem iz Nemačke, izazvao je na društvenim mrežama različite komentare. Među njima su i kritike da je najmoćnija žena sveta distancirano reagovala.

CELA EVROPA DANAS MRZI NEMAČKU: Kako je Merkelova od svog naroda opet napravila "zle naciste" (FOTO)

- Tako se čovek, ipak, ne može odnositi prema devojčicirekla je jedna učiteljica koja je pratila emisiju na televiziju u susednoj prostoriji modernog školskog centra u Rostoku.

Odatle se, naime, direktno prenosio razgovor Merkelove sa mladima do 17 godina o politici Evropske unije prema izbeglicama.

U razgovoru sa devojčicom Merkelova je birala i tražila reči.

- Ponekad je to teško, politika... i ti si jedan veoma simpatičan čovek, ali ti, takođe, znaš da u palestinskim izbegličkim logorima ima još hiljade i hiljade ljudi. Ako bi mi sada rekli svi možete doći... to mi ne bismo mogli i da izvedemo... ima i onih koji moraju da se vrate... - rekla je Merkelova, a devojčica je počela da plače.

NI ZID NIJE DOVOLJAN: Mađari najavljuju proteste duž granice sa Srbijom!

Onda je Angela Merkel pošla ka njoj i pomilovala je.

To je emocionalni vrhunac emisije, prenose mediji, navodeći da je Merkelova devojčici takođe stavila i do znanja da ona za nju ništa više ne može učiniti.

VEZALI SU ME ZA KREVET, DROGIRALI I TUKLI: Kad sam se opirala silovanju, udarali su moju bebu!

Pogledajte dramatičan trenutak između Merkelove i palestinske devojčice:

(Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)