NESTALA DEVOJČICA (5) I NJEN STARIJI BRAT: Policija pretražuje šumu u kojoj su se izgubili, cela BiH na nogama!

Oni su viđeni na teritoriji koja pripada opštini Srebrenik, gde je Policijska stanica preduzela odgovarajuće aktivnosti na terenu, prema nekim informacijama

Ekipe Civilne zaštite, Crvenog krsta i Policije distrikta Brčko u Brčkom od ranog jutra u Rašljanima kod Brčkog pretražuju šumu u kojoj su se izgubili petogodišnja devojčica i njen 22-godišnji brat, koji je lice sa posebnim potrebama.

NESTALE SU PRE 40 GODINA: Otišle su u šoping centar i nikada se više nisu vratile. Sada je pronađen prvi trag...

Brat i sestra su nestali juče oko 15.00 sati.

Kako je potvrđeno od nekoliko osoba koje učestvuju u potrazi za njima, pretpostavlja se da se oni nisu izgubili, te da sve liči na beg od kuće.

Potragu su jutros u 4 sata započeli pripadnici Crvenog krsta i Civilne zaštite u Brčko Distirktu, a kasnije su im se pridružili i brčanski policajci sa psima tragačima.

- Jutros oko 8 sati smo da ih lociramo ali su pobegli sa te lokacije. Došli smo do saznanja gde bi mogli biti i krenuli smo tamo, ali on je uočio naše ekipe i pobegao je. Videli smo ga kroz dvogled. S obzirom da poznaje teren za sada nam je umakao. On je bolestan. Pre nekoliko dana je pušten iz doma za decu gde je bio smešten - kazao je izvor koji aktivno učestvuje u potrazi.

Iako niko zvanično neće da potvrdi, sumnja se da je devojčica oteta. Strahuje se za njeno zdravlje a obzirom da su temperature nesnosne, a uz sebe, bar prema tvrdnjama meštana, nemaju ni hranu ni vodu.

- Preduzeli smo sve mere iz naše nadležnosti. Između ostalog, upućena je depeša Policiji Tuzlanskog kantona da se angažuju u traženju nestale devojčice i njenog brata - izjavio je portparol Policije distrikta Brčko Halid Emkić.

Policija je obišla područje opštine Srebrenik, za koje su postojali navodi da su brat i sestra tu viđeni, međutim, oni nisu pronađeni, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U kantonalnom MUP-u navode da je policija iz Srebrenika u kontaktu sa brčanskom policijom.

(Telegraf.rs/ Srna)