SVAKA ČAST, LJUDI: Proslavu mature iskoristili da pomognu teško bolesnom Milošu! (FOTO)

Miloš Stojanović je više puta bio podvrgnut operacijama, jer je bolovao od kancera. Roditelju su mu nezaposleni, a stalne kontrole, kao i njegovo opšte zdravstveno stanje zahtevaju velika finansiska sredstva

Grupa bivših prokupačkih gimnazijalaca koja je proslavila deset godina mature, ovu proslavu je iskoristila da sakupi novac za Miloša Stojanovića (18) iz Prokuplja, koji je lošeg zdravstvenog stanja i čija porodica živi u teškim materijalnim uslovima.

Oni su deo novca za proslavu,tačnije 30.000 dinara dali Milošu, a akciji su se priključili i vlasnik restorana "Aleksandar" u Prokuplju, gde je organizovana proslava na kojoj je nastupao muzički bend "Alter ego".

- Kada smo počeli pripremu za proslavu 10 godina mature, želeli smo da ovog puta ona bude nešto drugačija i da se ne svede na običnu zabavu, pa smo tako došli na ideju da prikupimo određena sredstva i uputimo je onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnija – kaže jedan od organizatora proslave stomatolog Stefan Đukić.

On se ovom prilikom  zahvalio svima iz generacije jer su podržali ideju, ali i hotelu "Aleksandar" i muzičkoj grupi "Alter ego". Đukić ističe da je ideja bila da se niko finansijski ne optereti, ali da se istovremeno i pomogne.

- Cilj nam je bio da realizujući ovu akciju, širimo i svest o značaju humanog delovanja u našoj maloj sredini. Zato se i nadam se da će i naša naredna obeležavanja godišnjica mature i druženja imati ovakav karakter i da će to prerasti u tradiciju, koju će prihvatiti i druge generacije maturanata – poručuje Đukić.

Miloš Stojanović je više puta bio podvrgnut operacijama, jer je bolovao od kancera. Roditelju su mu nezaposleni, a stalne kontrole, kao i njegovo opšte zdravstveno stanje zahtevaju velika finansiska sredstva.

(B. R.)