Evo šta STRAŠNO čeka nasilnike koji TUKU ŽENE i DECU u Srbiji!

Ministar policije je apelovao na sve žene da prijave nasilje "posle prvog, a ne posle desetog puta"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da se u saradnji sa poverenicom za ravnopravnost radi na novom zakonskom modelu prema kojem bi nasilnik bio izbačen iz stana bez obzira na to ko je vlasnik.

PITAMO I VAS: Zašto Srbi ćute kad komšija tuče ženu? (FOTO)

Uzor za nova zakonska rešenja austrijski model koji takođe predviđa iseljavanje nasilnika.

- Onda žrtva makar ima mir i ne mora da razmišlja da li će nekoga da prijavi, jer posle nema gde da živi - rekao je Stefanović novinarima komentarišući poslednji slučaj nasilja u porodici, prenosi Tanjug.

Upitan da li je zadovoljan dogovorom i saradnjom sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici, Stefanović je rekao da je saradnja izuzetna, podsećajući da je formiran tim koji preduzima sve mere na sprečavanju nasilja.

- Preduzimamo sve, odmah proveravamo lica, zadržavamo na razgovoru, uzimamo oružje... Radimo sve da ne dođe do najtežih posledica - rekao je Stefanović.

Najavio je novu sistematizaciju koja će omogućiti novu organizacionu celinu u kriminalističkoj policiji koja će se baviti sprecijalno nasiljem u porodici.

Ministar je takođe apelovao na sve žene da prijave nasilje "posle prvog, a ne posle desetog puta", i dodao da će MUP, tužilaštvo i država reagovati na te prijave.

(Telegraf.rs / Tanjug)