POČIVAJ U MIRU BOŽJEM: Ovako su se Hrvati oprostili od svirepo ubijenog Tomislava (FOTO)

- Počivao u miru Božijem! Tvoja deca su izgubila oca kojim se mogu samo dičiti, jer je išao trbuhom za kruhom, a supruga ostaje neutešna! moje iskreno saučešće - prokomentarisala je jedna Hrvatica na Fejsbuku

Hrvatski državljanin Tomislav Salopek, kojeg su egipatski džihadisti oteli 22. jula, nažalost je pogubljen. Na internetu su se pojavile i fotografije obezglavljenog Salopeka, za koje još nije potvrđeno da su autentične.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Objavljena slika odrubljene glave Tomislava Salopeka!

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje male dece. Na hrvatskim portalima, kao i na društvenim mrežama pojavila se masa komentara ljudi koji se opraštaju od ubijenog Tomislava.

- Čovek je hteo samo da zaradi za svoju porodicu... počivao u miru... - jedan je od komentara.

- Počivao u miru Božijem! Tvoja deca su izgubila oca kojim se mogu samo dičiti, jer je išao trbuhom za kruhom, a supruga ostaje neutešna! Moje iskreno saučešće - prokomentarisala je jedna Hrvatica na Fejsbuku.

- Počivao u miru Božijem - najčešći je komentar na društvenim mrežama, a među brojnim komentarima ističu se oni u kojima građani ne biraju reči kojima prete Islamskoj državi.

Inače, svi vodeći hrvatski mediji doneli su odluku da ne objavljuju uznemirujuću fotografiju obezglavljenog Tomislava Salopeka.

Tako je portal Index.hr apelovao na čitaoce da fotografiju ne dele po društvenim mrežama, ne samo zbog poštovanja prema Salopeku i njegovoj porodici, već i zato što je objava takvih fotografija upravo ono što islamski teroristi žele.

(Telegraf.rs)