Dečak (11) je prosio da bi izlečio oca, a onda mu je tata ukrao sav novac i ostavio ga u BEDI! (VIDEO)

- Otac mi je rekao da me vodi na igranje u Džengdžou. Kada smo stigli tamo rekao mi je da prosim i da će mi tim novcem kupiti hranu i igračke. Danas mi je krivo što sam prosio za njega - ispričao je kroz suze Vang Menghao (11)

Dečaka Vanga Menghaoa (11), koji je prosjačio u kineskom gradu Džengdžou, napustio je rođeni otac nakon što mu je on prosjačenjem skupio novac za lečenje.

RAZMAŽENO DERIŠTE: Zapalio ferari koji mu je kupio tata da bi dobio bolji automobil!

Vang prosi od svoje šeste godine, a sve u cilju prikupljanja novca za očevo lečenje. Međutim, ovaj dečak je u nedavnom intervjuu otkrio da ga je otac napustio nakon što je ukrao sve donacije koje je Vang prikupio.

Otac Vang Lidong je navodno 2009. godine pretrpeo tešku saobraćajnu nesreću i od tada nije sposoban za rad, a majka je dečaka napustila kada je imao samo tri meseca. Ona je sa sobom povela 15-godišnju sestru malog Vanga.

Novinari su snimajući priču o ovom nesrećnom jedanaestogodišnjaku, saznali da on ne jede meso kako se ne bi ugojio, jer mu onda ljudi neće davati novac.

Priča dečaka dirnula je na hiljade Kineza koji su počeli da doniraju novac njegovoj porodici, a neki su čak i popravili krov koji je prokišnjavao u njihovoj trošnoj kući. Vang se nakon toga vratio u kući u Džumajden, gde je krenuo u osnovnu školu koja mu je ponudila stipendiju.

Međutim, njega je nedavno napustio otac i ostavio ga u dubokom siromaštvu. Otac je našao novu suprugu, a svog sina ostavio je babi i dedi na staranje. Novac od donacija je takođe nestao.

- Otac mi je rekao da me vodi na igranje u Džengdžou. Kada smo stigli tamo rekao mi je da prosim i da će mi tim novcem kupiti hranu i igračke. Danas mi je krivo što sam prosio za njega. Umesto toga sam trebao da idem u školu, a ovako sam izgubio godinu dana života. Moji roditelji su mafijaši koji su doneli grozne stvari u moje detinjstvo koje nikada neću zaboraviti - ispričao je Vang kroz suze.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)