Dinkić: Obećavam ozbiljne fabrike u Novom Pazaru

Lider URS Mlađan Dinkić obećao da će dovođenjem investitora u Novi Pazar otvoriti dve do tri hiljade novih radnih mesta

Lider Ujedinjenih regiona SrbijeMlađan Dinkić rekao je u Novom Pazaru da će, ako postane premijer, u taj grad dovesti investitore i otvoriti dve do tri hiljade radnih mesta.

Dinkić je rekao da su građani siti praznih predizbornih priča i da žele one koji su se na delu pokazali, koji su doveli Fijat, Juru, Kontinental i druge investicije u regione i obezbedili ljudima posao.

On je istakao da svaki region treba da dobije posao i nove fabrike kako omladina ne bi odlazila u Beograd i inostranstvo u potrazi za boljim životom.

- Ako ne obezbedimo fabrike i posao u regionima, Srbija će biti zemlja praznih teritorija, a porodice će se razdvajati - to ne smemo da dozvolimo. Zato nova vlada ne sme biti kabinetska, već terenska, koja sluša glas naroda i koja će dovoditi investitore u sve regione - poručio je Dinkić.

Na konvenciji sa koalicionim partnerom za Novi Pazar, Sjenicu i Tutin, Sandžačkom narodnom partijom SNP Mirsada Đerleka, Dinkić je rekao da je "spreman i sposoban da napravi čudo" i u Novom Pazaru.

- Obećavam ozbiljne fabrike u Novom Pazaru - rekao je Dinkić.

Jedan od prvih zadataka "buduće ministarke saobraćaja" Verice Kalanović biće ubrzanje izgradnje autoputa kroz Sandžak.

- Ja sam sa Turcima pregovarao o izgradnji autoputa. Lepo je što je sa Azerbejdžanom postignut  sporazum o kreditu i izgradnji deonice, ali zašto se odustalo od pregovora sa Turskom o izgradnji puteva u ovom kraju. Uključivanjem i Turske, autoput bi se sigurno brže završio - rekao je Dinkić.

(A. P./Beta)