HAPŠENJE ZBOG FEJSBUKA: Egipat hapsi ljude koji promovišu Islamsku državu!

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi odobrio je drakonski antiteroristički zakon prošle sedmice

Tri osobe su uhapšene zbog promovisanja Islamske države preko Fejsbuka, na osnovu novog antiterorističkog zakona koji je Egipat usvojio prošle nedelje u cilju suzbijanja terorizma.

NOVA OTMICA U EGIPTU: Izvukli četiri mladića iz autobusa i odvukli ih u nepoznatom smeru

Policija u južnoj egipatskoj provinciji Sohag saopštila je da su sva trojica imala sa sobom laptopove u kojima su držali video-klipove sa propagandom Islamske države, prenosi Beta.Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi odobrio je drakonski antiteroristički zakon prošle sedmice. Njime je ustanovljena široka definicija terorizma i utvrđenje su stroge kazne za prekršioce.

 HAOS U EGIPTU: Eksplodirao automobil-bomba, 22 ljudi povređeno!

El Sisi se od 2013. godine, kada je vojska pod njegovom komandom svrgla tadašnjeg predsednika države Muhameda Mursija, bori protiv islamista i drugih protivnika svoje vlasti

Islamista Mursi, pripadnik sada zabranjenog Muslimanskog bratstva, bio je prvi slobodno izabrani predsednik Egipta.

Pošto je Mursi zbačen i uhapšen, dugogodišnja, tinjajuća pobuna na Sinajskom poluostrvu se rasplamsala, a na meti su se našle snage bezbednosti širom Egipta.

 RAZNELI GA BOMBOM: Ubijen egipatski državni tužilac (FOTO) (VIDEO)

Najmoćnija pobunjenička grupa se prošle godine zavetovala na vernost Islamskoj državi, ekstremističkoj organizaciji koja je osvojila velike delove Iraka i Sirije i na njima proglasila svoj "kalifat".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/RTS)