OVA SERIJA JE RAZBESNELA PUTINA: Ruski predsednik bi voleo da se ona ZABRANI (VIDEO)

Povodom ovoga ruska ambasada u Oslu poslala je oštru protestnu notu, a neki norveški analitičari smatraju da će se zbog ovoga stvoriti još veća napetost između Zapada i Rusije

Norveška televizija kreće sa prikazivanjem jedne od najskupljih i  najkontroverznijih serija u svojoj istoriji - "Okupacija". Tema serije je već napravila haos u norveško-ruskim odnosima jer će se baviti ruskom okupacijom Norveške.

RUSI PORUČILI EVROPI: Uzrok izbegličke krize potiče iz EU!

Povodom ovoga ruska ambasada u Oslu poslala je oštru protestnu notu, a neki norveški analitičari smatraju da će se zbog ovoga stvoriti još veća napetost između Zapada i Rusije.

Evo o čemu će se raditi u seriji.

Na vlast u Noveškoj dolazi radikalna ekološka stranka koja obustavlja vađenje i proizvodnju nafte i plina u Severnom moru. Taj potez izaziva Kremlj na vojnu reakciju i ruska vojska okupira Norvešku i preuzima kontrolu nad svim nalazištima i bušotinama nafte i plina. Već u trejleru se mogu uočiti sve fobije, predrasude i stereotipi o Rusiji i Putinu, koji se zadnjih meseci pojavljuju u skandinavskoj i baltičkoj javnosti, opisuju seriju moskovski mediji.

Reditelj "Okupiranih" Erik Skjoldbjerg kaže da to nije "serija o Rusima, nego o reakcijama i osećajima Norvežana na tu fiktivnu situaciju!"

Interesovanje za seriju je veliko i već su prava prikazivanja otkupili u Velikoj Britaniji, Švedskoj, Nemačkoj, Danskoj, Španiji i Belgiji.

Zanimljivo je da u seriji glumi i litvanska glumica Ingeborg Dapkunaite, koja se proslavila u filmovima velikog Putinovog obožavatelja i osvajača Oskara, ruskog režisera Nikite Mihalkova ("Ispijeni suncem"), a koja je svojevremeno dobila i najveću rusku filmsku nagradu "Nika" za film "Podmoskovske večeri".

Pogledajte trejer serije:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)