ŽELIM APSOLUTNU VEĆINU ZA SIRIZU U VLADI: Cipras pozvao Grke da njegovoj partiji daju snažan mandat!

On je istakao i da je došlo vreme da se napusti model dve partije, po kojem se Grčka poslednje četiri decenije nalazila naizmenično između konzervativne opozicione Nove demokratije i Pasoka

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras, pozvao je danas glasače da na prevremenim izborima zakazanim za 20. septembar  njegovoj levičarskoj partiji Siriza daju "snažan mandat" za vođenje krizom pogođenje nacije.

- Želimo snažan mandat, apsolutnu većinu za vladu Sirize za naredne četiri godine - poručio je Cipras u intervjuu za Rilnjuz.

Cipras je rekao i da je došlo vreme da se napusti model dve partije, po kojem se Grčka, poslednje četiri decenije, nalazila naizmenično između konzervativne opozicione Nove demokratije i Pasoka.

- Ključno je ne načiniti korak unazad, već unapred - dodao je Cipras.

Upitan zašto se nije izvinio grčkom narodu jer je promenio stav o merama štednje, bivši premijer je odgovorio:

- A zašto bi trebalo da tražim da mi oproste? Svim srcem sam se borio da ostanem veran mandatu koji mi je dao grčki narod koji želi da ostane u evrozoni.

Cipras je rekao i da ne veruje u konačni dogovor koji je sklopio s kreditorima, ali da je shvatio da je to jedini način da zadrži zemlju u evrozoni.

(Telegraf.rs / Tanjug)