Francuska i Britanija će bombardovati islamiste u Siriji i tako zaustaviti talas izbeglica iz te zemlje!

Dve evropske zemlje do sada nisu izvodile vazdušne napade na položajima Islamske države u Siriji

Velika Britanija i Francuska napašče vazdušnim udarima položaje koje zauzimaju pripadnici Islamske države u Sririji. Na taj način London i Pariz planiraju da zaustave talas izbeglica iz Sirije.

ISLAMSKA DRŽAVA OBJAVILA 11 ZAPOVESTI ZA HRIŠĆANE: Pročitajte šta su sve zabranili!

Britanski premijer Dejvid Kameron, ministar finansija Džordž Ozborn, ministar odbrane Majkl Felon i ministar spoljnih poslova Filip Hemond složili su se kako postojo jaki razlozi za akciju u Siriji kao i u susednom Iraku.

Pošto se očekuje da će se na desetine torijevaca usprotiviti planu o kojem će se glasati naredonog meseca, Kameron će biti prisiljen da se osloni na podršku opozicionih laburista.

U međuvremenu, Francuska razmatra mogućnost priključivanja koaliciji koja bombarduje položaje grupe ID-a u Siriji, preneo je ugledni "Mond" pozivajući se na visokorangirane vojne izvore.

List navodi da je o toj mogućnosti razgovarano na sednici užeg sastava saveta za odbranu, koji je sazvao predsednik Fransoa Oland 4. septembra.

Rojters prenosi da su vladini zvaničnici odbili da komentarišu pisanje "Monda", najavljujući da će Oland njegov stav o tome izneti na konferenciji za novinare u ponedeljak.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug / Jutarnji.hr)