(VIDEO) PRIŠAO JE KOLEGINICI I STAVIO JOJ RUKU NA BUTINU: Ovako izgleda SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE U SRBIJI!

Statistika govori da je više od 60 odsto žena tokom profesionalne karijere doživelo neki od oblika seksualnog uznemiravanja

Telegraf je odlučio da prvenstveno ženskoj populaciji skrene pažnju na to šta predstavlja seksualno uznemiravanje na radnom mestu.

Na sledećem snimku možete videti kako to sve izgleda:

Mnoge kompanije, kao ni zaposleni u Srbiji, nisu ni svesni šta je sve zapravo seksualno uznemiravanje. Upravo zato juče smo skrenuli pažnju na to šta u očima zakona predstavlja seksualno uznemiravanje na radnom mestu, što možete pročitati OVDE.

KAKO DA ZNATE DA LI VAS SEKSUALNO UZNEMIRAVAJU NA POSLU: Evo šta je strogo zakonom zabranjeno!

Seksualno uznemiravanje na osnovu Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radnom mestu može biti verbalno, neverbalno i fizičko.

REKAO JE "HOĆU SEKS", A ONDA MI JE ZAPUŠIO USTA: Ispovest beogradske promoterke od koje ćete se SMRZNUTI!

Verbalno seksualno uznemiravanje su: pošalice sa seksualnom konotacijom, usputna dobacivanja, previše komplimenata, komentari o izgledu i nedolični predlozi sa seksualnom konotacijom, neprimereni telefonski pozivi, neprimerene SMS poruke i imejlovi, neprimerene poruke preko društvenih mreža.

Neverbalno seksualno uznemiravanje su postpuci koji odražavaju nedostatak poštovanja i prekomerno prijateljsko ponašanje, sugestivni i uvredljivi signali, neprilično ponašanje i gestikulacije, pogledi i slično. Praktičan primer neverbalnog seksualnog uznemiravanja mogao bi da bude neprimereno gledanje u dekolte koleginice.

Fizičko seksualno uznemiravanje je svaki neželjeni i neprimereni kontakt među kolegama. U ovo praktično spadaju: zagrljaji, poljupci, tapšanje, štipanje, dodirivanje kose, glave, ramena i slično.

Statistika govori da je više od 60 odsto žena tokom profesionalne karijere doživelo neki od oblika seksualnog uznemiravanja.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)