Nastavnica deli đake na naciste i jevreje dok ih uči istoriji!

Nastavnica Emina Živković u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" đacima kači kukaste krstove i Davidove zvezde kako bi ih naučila lekciji iz istorije

Nastavnica Emina Živković iz Beograda đake podeli na naciste i Jevreje, zakači im simbol nacizma i Davidove zvezde i na taj način ih uči istoriji.

- Jevrejinu, ti si niža rasa. Ne možeš da kupiš hranu ovde, izlazi iz reda! Ne obraćaj mi se dok te nešto ne upitam! I zapamti, uradićeš sve što ti kažem, jer ja sam pripadnik superiorne rase! - može se čuti na času istorije u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Beogradu, na kom nastavnica Živković predaje lekciju o Drugom svetskom ratu.

- Dete mi je došlo uplakano kući. Kaže, morao je da trpi ponižavanja, viku i pretnje svojih drugara, koji su se na zahtev nastavnice našli u ulozi nemačkih nacista - kaže roditelj jednog đaka.

Kako navodi, u pitanju je neonacistički eksperiment kojim se nastavnica služi kako bi svoje đake naučila lekciju iz istorije.

- Ona odeljenje podeli na dve grupe, rasporedi ko će glumiti Jevreje i njima na rukav okači Davidovu zvezdu, a drugoj grupi, nacistima, stavi kukasti krst. To traje nekoliko dana i deca tada ne smeju da se mešaju, ne samo na času istorije, već i na časovima drugih nastavnika, pa čak i u vreme odmora - objašnjava ovaj roditelj.

On kaže da su mu dete izbacili iz reda za užinu uz reči: "Jevrejinu, danas nema užine".