Protesti u Pogorici prekinuti do sutra, zakazana vanredna sednica, privedeni novinari (FOTO)

Zamenica predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Snežana Jonica istakla je da se crnogorska policija "otela kontroli"

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za sutra proširenu sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine, na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji, pošto je policija, posle sukoba s demonstrantima Demokratskog fronta (DF), suzavcem rasterala okupljene, koji su novi skup zakazali za sutra.

Novinar podgoričkog lista "Dan" Dražen Živković i urednik portala "IN4S" Gojko Raičević privedeni su na skupu opozicije u Podgorici zbog nepostupanja po naređenju policijskih službenika, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Demonstranti u Podgorici pokušali da probiju kordon, policija bacila suzavac

Navodi se da su Živković i Raičević, zajedno sa ostalim učesnicima javnog okupljanja u Podgorici, privedeni zbog toga što su se više puta oglušili o izdata policijska naređenja na mestu pružanja asistencije Komunalnoj policiji.

Policija prekinula protest Demokratskog fronta u Podgorici

Oni su privedeni kao građani okupljeni na mestu održavanja javnog skupa, zbog nepoštovanja zakona, odnosno nepostupanja po naređenju ovlašćenih policijskih službenika - piše u saopštenju.

Policija dodaje da su netačni navodi pojedinih medija da je Raičević "brutalno pretučen" u policijskom vozilu.

- Policijski službenici su prilikom privođenja 11 lica, među kojima je bio i Raičević, s obzirom da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrebili sredstva prinude - navodi se u saopšenju.

Raičeviću je pružena medicinska pomoć gde su mu konstatovane lakše telesne povrede, a posle saslušanja u Sudu, pušten je da se brani sa slobode, precizira se u saopštenju.

Živković je priveden Sudu za prekršaje zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

Predstavnici opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) saopštili su svojim pristalicama na Trgu Republike u Podgorici da večeras neće biti novih okupljanja i da će protesti biti nastavljeni sutra, prenosi RTCG.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je kazao ranije da je Predsedništvo DF-a odlučilo da se protesti nastave.

Zamenica predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Snežana Jonica uputila je večeras javni poziv predsedniku Odbora Mevludinu Nuhodžiću da zakaže hitnu sednicu na temu bezbednosne situacije u Crnoj Gori, ističući da se crnogorska policija "otela kontroli".

- Smatram da je Uprava policije aktivnostima tokom 17. oktobra, u ranim jutarnjim časovima i večeras jasno pokazala da se otela kontroli i da predstavlja otvorenu pretnju za mir i stabilnost Crne Gore, a naročito za bezbednost građana - rekla je Jonica.

Ona je zatražila da se sednica Odbora zakaže u roku od 24 sata i da se na nju pozovu ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Podsetimo, u sukobu policije i demonstranata, lakše je povređeno šest policajaca.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)