AUTOBUS JE IŠAO PREBRZO, HITNA JE KASNILA, ANGAŽOVAO SAM ADVOKATA: Nikola Džomba o pogibiji ćerke Marije

- Vozač nije zvao nikoga od naše porodice, čak ni da izjavi saučešće. Ne znam, ali ako mu je savest čista, onda nije trebalo da ima problem da to uradi - ispričao je Nikola Džomba

Biznismen Nikola Džomba, kom je ćerka Marija Radmanović (40) poginula u udesu kada je došlo do sudara automobila "tojote" kojim je ona upravljala i autobusa prevoznika "Severtrans", ogorčen je na vozača koji mu nije izjavio saučešće povodom pogibije ćerke, kao i na Hitnu pomoć za koju tvrdi da je kasnila na mesto nesreće.

TRAGIČNA POGIBIJA ĆERKE SRPSKOG BIZNISMENA: Iza Moje Marije ostalo je troje dece!

Tragedija se dogodila 16. oktobra u Ulici maršala Tita u Kuli. Marija Radmanović preminula je u bolnici u Vrbasu, dok su vozač autobusa i putnici lakše povređeni.

- Po mom mišljenju i po tome kako su izgledala kola moje ćerke nakon udesa, nema ni reči o direktnom sudaru niti da je ona udarila u njega. Mislim da je vozač autobusa išao brže nego što je trebalo - ispričao je otac poginule, Nikola Džomba za Kurir.

On je dodao da je automobil kojim je upravljala Marija udaren u bočnu levu stranu.

- Po onome što je zatečeno, mislim da je autobus svojom levom stranom udario u njena kola, okrenuo je i bacio u kanal na suprotnu stranu puta. Udarac je bio između njenog prednjeg levog točka i vrata. Da je došlo do direktnog kontakta, ili da je ona njega udarila, oštećenja na kolima i autobusu bi bila drugačija - rekao je Džomba, pa dodao:

- Angažovali smo advokata i veštake koji će utvrditi šta se tačno desilo, kao i koliko je brzo išao autobus. Najvažnije mi je da se zna ko je kriv, da li moja ćerka ili vozač autobusa? - završio je otac poginule.

Nesreća se dogodila 50 metara od kuće u kojoj je živela Marija Radmanović.

- Padala je kiša i vidljivost je bila loša, ali po svemu što sam mogao videti, iskreno verujem da je moja Marija pokušavala da izbegne autobus, ali u tome, nažalost, nije uspela - rekao je Džomba.

On je naglasio da mu se vozač autobusa nije javljao.

- Vozač nije zvao nikoga od naše porodice, čak ni da izjavi saučešće. Ne znam, ali ako mu je savest čista, onda nije trebalo da ima problem da to uradi - ispričao je Džomba i dodao da je Hitna pomoć kasnila, kao i da je njegova ćerka dugo čekala na intervenciju lekara.

- Hitna pomoć je stigla pola sata kasnije, a nakon toga je s teškim i opasnim povredama unutrašnjih organa čekala da se obave svi pregledi. Možda bi, da su svi intervenisali na vreme i po hitnom postupku, moje dete još uvek bilo živo - zaključio je Nikola Džomba.

Kako bismo saznali i drugu stranu priče, kontaktirali smo nadležne iz "Severtransa", međutim, niko nije našao za shodno ni pored našeg insistiranja da nam nekoliko sati nakon postavljenog pitanja - odgovori.

Ipak, Hitna pomoć je odgovorila Nikoli Džombi sa obrazloženjem da su na teren izašli posle nekoliko minuta, a ne pola sata. Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Dana 16.10.2015. godine u 6.29 sati, prijavljena je saobraćajna nesreća na koju je ekipa Službe hitne medicinske pomoći izašla za svega nekoliko minuta i tom prilikom pružila kompletnu neophodnu stručnu pmoć, te je povređenu transportovala do Opšte bolnice Vrbas na dalju dijagnostiku i lečenje. Sve prethodno navedeno je proverljivo jer naša ustanova ima interni sistem video nadzora, a svaki telefonski poziv upućen Službi hitne medicinske pomoći (broj 194) se automatski snima".

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)