OVAJ APARAT JE POSTAVLJEN NA AUTOBUSKIM STAJALIŠTIMA, a iz njega izlaze predivne priče (FOTO)

Umesto da "čačkaju" po mobilnim telefonima, stanovnici ovog francuskog grada sada mogu na novom, neobičnom aparatu da izaberu format priče u zavisnosti od dužine čekanja (trominutna, petominutna...) i klikom na dugme dobijaju odštampanu kratku priču iz popularne književnosti

U francuskom gradu Grenoblu su osmislili inovativno rešenje za sve koji čekaju na javnim mestima i gledaju kako da im brže prođe vreme.

Umesto da "čačkaju" po mobilnim telefonima, stanovnici ovog francuskog grada sada mogu na novom, neobičnom aparatu da izaberu format priče u zavisnosti od dužine čekanja (trominutna, petominutna...) i klikom na dugme dobijaju odštampanu kratku priču iz popularne književnosti. Kreativan način za "ubijanje" vremena.

"Tehnologija je toliko napredovala da u današnje vreme naš svakodnevni život ispunjavaju mobilni telefoni, tableti i ostale "mašine" koje koristimo dok jedemo, čekamo autobus, u prevozu i na drugim javnim mestima. Sve je manje onih koji će sesti u vozilo javnog prevoza i uzeti u ruke neku dobru knjigu", objašnjavaju kreatori ovog aparata, i dodaju da su se zato dosetili da se upuste u zanimljiv i inovativan projekat kakav niko do sada nije video.

Hteo je da se obračuna sa vozačem, ali ga je tada dočekao neko KOGA NIJE OČEKIVAO (VIDEO)

Na ovaj način su spojili tehnologiju i kulturu, odnosno na moderan način ljudima dostavljaju kvalitetnu i popularnu literaturu koju bi svako trebalo da pročita.

Ukupno osam mašina će biti raspoređeno po celom gradu: u gradskoj kancelariji, bibilioteci, turističkom i kulturnom centru...

Da li postoji neka druga inovacija koju biste voleli da bude realizovana u Beogradu? Odgovor ostavite u komentaru.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)