OVA SRPKINJA JE ZAVRŠILA FAKULTET SA PROSEKOM 9,5: Ali ne može da nađe posao ZBOG TAJNE KOJU KRIJE!

Ova devojka koja je zarobljena u telu muškarca završila je grafički dizajn sa prosekom 9,5 kao jedan od troje najboljih studenata, međutim, niko neće da je zaposli

Svako ko upozna dvadesetrogodišnju Sašu iz Novog Sada, ima utisak da je ona lepa i vesela devojka. Međutim, ona trenutno vodi borbu jer je transrodna osoba koja pokušava da se uklopi u svet pun predrasuda.

OVO SU NAJLEPŠE SRPSKE TRANSICE! Upoznajte takmičar(k)e na izboru za mis! (FOTO)

Ova devojka koja je zarobljena u telu muškarca završila je grafički dizajn sa prosekom 9,5 kao jedan od troje najboljih studenata, međutim, niko neće da je zaposli.

- Prvo sam pokušala da posao potražim u struci i oblasti u kojoj sam diplomirala. Obilazila sam štamparije, grafičke studije... Vrlo brzo sam odustala jer me je obeshrabrilo što sam kod poslodavaca stalno nailazila na nevericu, šok, a zatim i podsmevanje i u nekim situacijama i vređanje zbog svog rodnog identiteta - kaže ona.

Ona priča da je pokušavala da nađe bilo šta u bilo kojoj struci jer se ne stidi nijednog posla, ali je opet nailazila na odbijanje.

Sada joj je rad na internetu jedini izvor prihoda.

- Na internetu se ne vidi ko je ko, nego ko šta ume da radi, i svi smo jednaki. U suštini funkcionišem slično kao i većina devojaka, samo je moje postojanje zakomplikovano time što sam rođena s poremećajem rodnog identiteta koji se danas leči jedino promenom pola. Trans-osobe su legalno potpuno diskriminisane, tako da ja s dokumentima na muško ime i pol imam različite neprijatne situacije i probleme svuda - u banci, pošti, ordinacijama, na konkursima za posao - kaže Saša i dodaje:

- Nikome nije jasna situacija kada ispred sebe vidi devojku, a dokumenti govore drugačije.

Ona je ušla u proces promene pola. Trenutno posećuje psihijatra i endokrinologa. Prima i hormonsku terapiju, a nada se da će se za dve godine podvrgnuti operaciji promene pola.

Da li je ova devojka žrtva diskriminacije? Koliko su transvestiti u Srbiji ugroženi? Recite nam šta mislite u našim komentarima. 

(Telegraf.rs)