Na današnji dan je UBIJENO 7.000 HRIŠĆANA, a evo i ZAŠTO!

Ovaj persijski masakr smatra se najvećim pokoljem hrišćana posle Milanskog edikta, odnosno priznavanja hrišćanstva kao religije 313. godine

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Dan svetih mučenika Akindina, Pigasija, Anempodista, Elpidifora i drugih koji su umrli zajedno sa njima.

Ovaj svetac se POKAJAO ZBOG VENČANJA i POBEGAO OD ŽENE, a potom 50 GODINA NIJE PROGOVORIO NI REČ!

Ovi hrišćani iz Persije pobijeni su u vreme cara Sapora 355. godine koji se nikako nije slagao s rimskim priznanjem hrišćanstva. Predanje kaže da se hrišćanima tokom mučenja javio i lično Isus Hrist koji im je obećao da ih posle smrti čeka carstvo nebesko.

Vernici slave SVECA oko kojeg se otimaju SRBI, BUGARI i MAKEDONCI!

Jedan od mučitelja Aftonije sažalio se na nesrećne hrišćane te je svojim vojnicima naredio da ih odmah ubiju, bez prethodnog mučenja.

OVO DANAS NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Vernici slave SVETOG PETRA CETINJSKOG!

Međutim, kada je car za ovo saznao naredio je da i Aftonija stave na najgore muke, a potom i ubiju. Saznavši sa carevu naredbu, Aftonije je pre nego što su ga uhapsili oslobodio sve hrišćane iz tamnica i pustio ih na slobodu.

U istorijskim knjigama stoji da je na današnji dan u Persiji stradalo 7.000 hrišćana.

Ovaj persijski masakr smatra se najvećim pokoljem hrišćana posle Milanskog edikta, odnosno priznavanja hrišćanstva kao religije 313. godine.

(Telegraf.rs)