Jovanović: Srbiji je potrebna reforma

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" smatra da država posle izbora mora da se reformiše

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović naveo je kao jedan od prioriteta poboljšanje sistema zdravstvene zaštite i osiguranja.

- Sistemi zdravstvenog i penzijskog osiguranja danas su najugroženiji, dok je sistem zdravstvene zaštite najistrošeniji. Kakva je sudbina zdravstvenog fonda kad svako od nas na dobrovoljnoj bazi uplaćuje nešto u tu zajedničku kasu, a mi smo zemlja s najvećom stopom nezaposlenosti - rekao je Jovanović.

Lider "Preokreta" istakao je da su zloupotrebe prisutne skoro na svakom planu u zdravstvu, ali da potencijal za promene postoji i da se može realizovati samo putem preokreta.

- Danas je vest samo lekar koji je uhapšen zbog 100 evra, a ne oni zdravstveni radnici koji spasavaju živote. Država će se reformisati nakon ovih izbora, najpre tako što će rezati svoje troškove i postati efikasnija - rekao je Jovanović.

On je naveo da koalicija "Preokret" ima jasan plan redosleda poteza u novoj Vladi, koji podrazumeva reformu države, penzijskog fonda, ali i utvrđivanje prava i obaveza i edukaciju društva.

(Telegraf.rs / Beta)