Obama: Hilari mi šalje SMS poruke kad god se napije

Na večeri posvećenoj dopisnicima, koja se održava još od 1920. godine, predsednik Amerike zbijao je šale, ali je vreme iskoristio i da bi promovisao svoju partiju za predstojeće izbore

Uprkos mnogim preprekama, dosta toga se promenilo od kada sam na funkciji. Pre četiri godine, na preliminarnim izborima, vodio sam tešku borbu protiv Hilari Klinton. Četiri godine kasnije, ona mi u pripitom stanju neprestano šalje SMS poruke iz Kartagene, reči su kojima je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama otvorio večeru posvećenu izveštačima Bele kuće, koja je održana u subotu.

Mnogi smatraju da je ova šala bila predsednikov način da ublaži posledice skandala, koji je izazvala fotografija koju su početkom aprila objavili mediji, a na kojoj je Klintonova uhvaćena kako se uz pivo provodi u Kartageni, gde je učestvovala na Samitu Amerika.

Neposredno pred njen odlazak na put, objavljena je upečatljiva fotografija državne sekretarke kako u vojnom avionu C-17 za Libiju šalje SMS poruke, što je dovelo do stvaranja internet fenomena "Hilarine poruke".