ČEKA SE PUTINOVA OSVETA: Saznajte sve o ruskom špijunu kojem su džihadisti odrubili glavu (FOTO)

Mogomed Kasijev je prihvatio ponudu da radi kao ruski špijun, a Rusi su ga poslali prvo u Tursku, a odmah zatim na teritoriju Islamske države. Zadatak mu je bio jednostavan - špijuniranje neprijatelja i slanje informacija u Moskvu

Islamska država je nedavno objavila da su pogubili "ruskog špijuna" čiji je identitet do sada bio nepoznat. Međutim, izgleda da je u pitanju stvarno čovek koji je radio za rusku tajnu službu i koji se zove Mogomed Kasijev. 

RUSKOM ŠPIJUNU DŽIHADISTI ODSEKLI GLAVU: Uputili pretnje Putinu i svim Rusima! (VIDEO)

Džihadisti su u sredu objavili video-snimak pogubljenja Mogomeda koji se protumačio kao direktna pretnja predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu, ali i svim građanima ove zemlje.

ISIS OBJAVIO GDE ĆE NAPASTI: Ovo je sledeća meta, ponoviće se "pariski scenario"

Inače, Kasijev je rođen u Čeljabinsku, gradu na istočnoj strani Urala. Sa devet godina ga je usvojila jedna porodica iz Čečenije i tamo se preobratio u islam. Prošle godine su ga uhvatili u ilegalnoj prodaji opijata, pa su ga povezali sa dilerima droge. Tada je stigla ponuda od ruske tajne službe - ili ćeš raditi za nas, ili ćeš ići u zatvor!

KIM DŽONG UN KOPA TUNELE, svi strepe od nuklearnog napada!

On je prihvatio ponudu, a Rusi su ga poslali prvo u Tursku, a odmah zatim na teritoriju Islamske države. Zadatak mu je bio jednostavan - špijuniranje neprijatelja i slanje informacija u Moskvu.

- Da, FSB ga je prošle godine uhvatio s drogom, a nedugo posle poslat je u Siriju. Odavao je informacije ko se od Rusa bori u Islamskoj državi i ko tamo namerava da putuje. Sećate se studenta medicine koji je hteo da ide u Siriju, ali je pre toga uhvaćen? Da, to je bio Magomedovljev poslednji zadatak - napisao je Anton Naumljuk na Fejsbuku, novinar Radio Svobode.

- Sve vreme sam kontaktirao FSB i pet puta sam im preneo informacije o šestorici braće. Zadnji put sam im rekao za brata koji studira medicinu. I to je bio moj poslednji zadatak, sigurnosna služba kalifata me uhvatila - rekao je Kasijev neposredno pre smrt.

Iz ruske tajne službe još nemaju komentara u vezi tvrdnji da je Kasijev bio njihov čovek, iako neslužbeno kažu da nije imao veze s njima.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)