Sirija sa RUSKOM AVIJACIJOM počela OSLOBAĐANJE PALMIRE (VIDEO)

Ruski avionu su u utorak bombardovali linije odbrane DAEŠ-a, takozvane Islamske države, oko Palmire, pripremajući se za napad velikih razmjera kako bi povratili drevni grad, prenela je agencija Fars

Sirijske vazdušne snage počele su jutros uz pomoć ruske avijacije snažan udar na drevni grad Palmiru.

VEZALI IH ZA ANTIČKE STUBOVE I RAZNELI EKSPLOZIVOM: Nova brutalna pogubljenja Islamske države (VIDEO)

Iranska agencija Fars javlja da su sirijske snage koje se nalaze u gradovima Sukneh, Savaneh, Knajfis i u provinciji Homs ubile do sada veliki broj terorista i započele opsežnu operaciju oslobađanja Palmire.

DIGLI GA U VAZDUH: Ekstremisti Islamske države uništili drevni hram u Palmiri (VIDEO)

- Ruski avionu su u utorak bombardovali linije odbrane DAEŠ-a, takozvane Islamske države, oko Palmire, pripremajući se za napad velikih razmjera kako bi povratili drevni grad - prenela je agencija Fars.

Drevni sirijski grad je od strateškog značaja za džihadiste jer im otvara put ka sirijskoj pustinji i graniči se sa iračkom provincijom Anbar, koju je DAEŠ ranije zauzeo.

​Palmira je poznata po ostacima iz rimskog doba, a svojevremeno je privlačila hiljade turista svojim velelijepnim stubovima i hramom boga Bela.

Pogledajte video kako izgleda ruska vazdušna intervencija u Siriji i napišite nam u komentarima da li mislite da sirijska vojska uz pomoć ruske avijacije može da slomi otpor ISIS-a.