ŠVERCOVALI KOKAIN I SPID: Na graničnom prelazu Horgoš sprečeno krijumčarenje!

Automobilom u kojem su otkriveni narkotici putovala su dvojica makedonskih državljana albanske nacionalnosti, stari 28 i 34 godine, koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa osim ličnih stvari

Srpski carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko pola kilograma narkotika, nalik na kokain i spid, saopštila je danas Uprava carina.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su 5. decembra, sat vremena po ponoći, prilikom detaljnog pregleda, u podu automobila "golf 4", makedonskih registarskih oznaka, ispod patosnice suvozača, najpre otkrili namenski napravljen "bunker" i u njemu paket uvijen u čarapu.

Ispostavilo se, da se u vakumiranom pakovanju, premazanom žutom lepljivom materijom vrlo neprijatnog mirisa, nalazi bela praškasto-grumenasta materija, a veštačenjem će biti utvrđeno o kojim supstancama je reč.

Tokom daljeg pregleda, iz bunkera je izvađena je još jedna čarapa, čiji je sadržaj ciglastog oblika takođe bio vakumiran i premazan lepljivom žutom supstancom neprijatnog mirisa.

Merenjem je utvrđeno da je prvi paket težak oko 300 grama, a drugi nešto preko 250 grama.

Automobilom u kojem su otkriveni narkotici putovala su dvojica makedonskih državljana albanske nacionalnosti, stari 28 i 34 godine, koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa osim ličnih stvari, a onda se po otkrivanju prvog paketa narkotika, jedan od njih onesvestio i završio u subotičkoj bolnici. Putnici su zajedno sa opojnom drogom predati u dalju nadležnost policije i suda, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)